Prosesörü Ses Kartı Olarak Kullanmak

@richiesamborastrat gayet iyi açıklamış. Ama illa Guitar Rig, Amplitube vs kullanmak isterseniz o da mümkün. Prosesörünüzün modelini bilmiyorum ama bende boss me80 var usb ile bilgisayara bağlayıp, prosesörden hiçbir efekt preamp vs açmadan Guitar Rig5 programını kullandığım oldu. Audio and Midi settings seçeneğinde device kısmında me80 i seçiyorum, Guitar Rigden istediğim sesi ayarlıyorum daha sonra Reaper ile kayıt alabiliyorum. Tabi prosesörünüz ses kartı olarak kullanılabiliyor mu ona bakmak lazım öncelikle.

edit: Prosesörü yazmışsınız farketmemişim. Tonelab ex ile bilgisayara bağlanıp kayıt alabiliyorsunuz diye biliyorum ama emin değilim yanlış bilgi vermiş olmayayım.
Merhabalar, ben Zoom G1x Four modelini kullanıyorum. ASIO driver yükledim. Reaper kullanıyorum lakin bir türlü sesi prosesörden alamıyorum ne yapmam lazım ?
 
Selamlar, ses kartı özelliği olan prosesörümü bilgisayara bağlıyorum, prosesöre bağlı olan kulaklık veya hoparlörden ses çıkışı var fakat benim istediğim bilgisayara bağlı olan usb kulaklıktan ses almak. Biraz araştırdım fakat herhangi bir çözüm bulamadım bunun hakkında. Böyle bir şeyi yapma şansım var mı?
 
Yapamazsınız. Ses kartları kendi çıkışlarıyla çalışır. USB kulaklığın o USB kısmı ayrı bir ses kartı, prosesörünüzden ayrı yani. Eğer prosesörden kulaklıkla ses almak istiyorsanız yapmanız gereken prosesöre kulaklık bağlamaz.
 
Arkadaşlar merhaba line 6 pod x3 live prosesöre sahibim ve bunu ses kartı olarak kullanmak istiyorum. guitar rig programını kullanıyorum ancak prosesör efekti ile guitar rig’in sesi karışıyor bunu nasıl düzeltebilirim? çok ince ayarlar var ancak kafam basmıyor sanırım. bilgisi olan biri aydınlatırsa çok minnettar olurum
 
Öncelikle ses kartı olarak PC den prosesoru seçtiğini varsayıyorum. Yapman gereken boş bir preset oluşturup daha sonra tüm drive, efekt vb şeyleri o boş preset içindeyken PC den kullandığın guitar rig vb programlardan açıp kullanabilirsin. Prosesorde dolu preset üzerinde deniyorsan sesler birbirine girer. Boş bir yer yoksa bir preseti feda edip içindeki tüm efektleri sil ve o kanalı kullan.
 
Geri
Üst