Eşime 9. Yılmız için evlilik hediyem. " Aşkı Öğret " iyi dinlemeler

  • Konuyu açan Konuyu açan Uldor
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Çalıştığım şirkette genelde yapay zeka kullanıyoruz çeviri gibi konularda daha hızlı olması için.
Ben de yapay zekaya yaptırabilecekken, bu yaşımda metin yazarlığına başladım. Hergün daha da gelişiyorum.

"Bilmemek ayıp değil, konuşurken sakız çiğnemek ayıp" 👍

20260726_223302.webp
 
Ben de yapay zekaya yaptırabilecekken, bu yaşımda metin yazarlığına başladım. Hergün daha da gelişiyorum.

"Bilmemek ayıp değil, konuşurken sakız çiğnemek ayıp" 👍

184647 eklentisini görüntüle
Bu metinler çok zor iş hocam elinize sağlık.Hangi yayınevini kullanacaksınız basımda ? Malum,basım zor iş herkese bastırılmıyor böyle şeyler.Basımı sağlam olan yer bulmak gerek.
 
Heh süper. Kritik nokta bence bu.

Mesela ben davulundan gitarına, solosundan arpejine kadar kendim çalıp söylediğim bir parçayı - bilgi becerimin kısıtlı olduğu - mix mastering için yapay zeka desteği alarak son haline getirirsem nasıl eleştiri alırım? Yine şarkı yapay zeka ile yapıldı yorumu gelir mi yoksa alıntılanan mesajdaki gibi yaratıcılık gerektirmeyen benim durumum için 'mübah' mı sayılır? Bu konuda negatif olarak linçlenirim diye kalkışmadım ama mix mastering için denemeyi düşünüyorum.

Caizdir hocam 🙂
Gönül ister ki hepimiz birer miks mastering ustası olsun ama bu olay en başta imkan işi, son dönem edindiğim monitörlere kadar ben kullandığım ud sesindeki bas frekansları duymamıştım mesela, hep orada varlarmış. Şimdi duydum ve biraz törpüledim.

Kullandığımız yazılımlar da yapay zeka destekli olabiliyor, müziğin akışına müdahale etmediği sürece bence bir mahsuru yok ama tabii fetva makamı değilim 🙂

Benzer örneği midi klavye ile çaldığımız ya da yapay olarak ürettiğimiz tüm sesler için söyleyebiliriz. Mesela bir udi gelse bu ne arkadaş ud sesi böyle mi olur dese tabii ki önümü ilikler özür dilerim ama ud çalamadığım ve sesleri çok sevdiğim için tek tek midi notaları, belirlenen hassasiyet aralıkları ve kaydedilmiş sesler olarak, kullanmak "zorundayım". Bu bana şöyle bir taksim yap, şöyle hisli olsun prompt'u gibi asla değil. Arada çok büyük fark var. Bunun gibi imkanlar ölçüsünde akustik, analog, sonra yetmediği yerde dijital ve sanal enstrümanlar şeklinde gidilebilir. Bu araçları kullanmak yaratıcılığı geliştiriyor. Yapay zekanın ürettiği sesler ise tam tersi, ben hayal ettiğimi prompt ile çaldırıyorum derseniz de kendinizi kandırırsınız yani, tek tek notaların akışına tuşeyle birlikte yön verebilmek gerekiyor. Bunun da tek yolu enstrüman çalmak (midi destekliler de dahil).
 
Açıkçası ben mevcut yapay zeka modellerinin eldeki kaydı dinleyerek mix/master yapabildiğini düşünmüyorum. Muhtemelen bir yerlerden çalıntı bir formülü basıp geçiyor tüm kayıtlara.

Bu modeller daha strawberry kelimesinde kaç r olduğunu bulamıyor, monitörden miks mi dinleyecek? peeeeeh
 
Bende 1-2 davul için Chris Adler vari tepki almıştım forum dışından. Sürekli atak yazdığımı söylemişti arkadaşlar 😊

Ben bandlab kullanıyorum kayıtlarım için. . Ama ez drummerla ilgili güzel feedbackler var onu da bi deneyecem sonbaharda.
Abi ben de Modo Drum öneririm. IK Multimedia'nın midi player'ları piyasa genelinden daha iyi. EZdrummer da çok iyi ancak DAW'ı biraz daha fazla yoruyor, CPU yükü var.
 
Merhaba, müziğiniz için yapay zeka destekli bir dinleme ve yorum yazdırdım.

"Dinlerken gerçekten hiçbir noktada içine giremedim.

Şarkı gereğinden fazla uzatılmış gibi hissettirdi.

Melodiler ne özgün ne de akılda kalıcıydı.

Vokaller bana oldukça zorlama ve yapay geldi.

Prodüksiyon temiz olsa da şarkıya karakter katmamış.

Bölümler arasında belirgin bir gelişim veya heyecan yoktu.

Bir noktadan sonra aynı fikir sürekli tekrar ediliyormuş gibi geldi.

Duygu vermeye çalışıyor ama bende hiçbir karşılık oluşturmadı.

Bittikten sonra hatırlayabildiğim tek bir bölüm bile olmadı.

Açıkçası tekrar dinlemek isteyeceğim bir parça değil."

---

Zorlayarak bir tane de iyi versiyonunu yazdırdım.

"
Dinlerken daha ilk andan itibaren atmosferin içine girdim.

Şarkının akışı oldukça doğal ve dengeli hissettirdi.

Melodiler hem güçlü hem de akılda kalıcıydı.

Vokaller şarkının duygusunu başarılı şekilde taşıyor.

Prodüksiyon temiz ama aynı zamanda karakterini de koruyor.

Bölümler arasındaki geçişler oldukça başarılı yapılmış.

Şarkı ilerledikçe kendini tekrar etmek yerine gelişiyor.

Duygusu yapay değil, gerçekten samimi geliyor.

Bittikten sonra bazı bölümleri hâlâ aklımda kaldı.

Kesinlikle tekrar dinlemek isteyeceğim bir parça.
"

Umarım yorumum işinize yarar
 

Geri
Üst