Bas çalmayan birisi için 5-6 telli bas önerisi

masterlink

masterlink
Aslen elektro gitar çaldığım için evde ufak beste kayıtları yaparken kullanabileceğim ucuz ve görece geniş yelpazeli rahat bir bas arıyorum. Ibanez SR305 vs gördüm. Üzmez diyeceğiniz ikinci el öneriniz var mıdır? 7 telli gitar ve metale de gidebilmesi için 5/6 tel önceliğim ama daha soft şeyler de çalabilirim ara ara. Mükemmel olması gerekli değil ama bir cort pj vardı 4 telli satmıştım ondan da bir tık daha iyi sesi olması tercihimdir.
 

Birkaç tane Schecter Diamond P Custom 5 vardı, işinizi göreceğini düşünüyorum.

Yamaha BB425 olabilir eskilerden. Sağlam workhorse baslardır.

Daha modern bir şey arıyorsanız Cort Space 5 olabilir, genel yorumları iyi. Bartolini MK-1 manyetikleri benim fikrimce çöp ama belki beğenirsiniz.
 
İş görmesi açısından, Harley Benton'lardan bakın derim. 4 tel benim önceliğim olurdu ama tabi zevkler renkler. Doğru yanlış yok. Sonra DiMarzio noiseless manyetiklerle çok iyi iş gören bir alete dönüşebiliyorlar. Bu kafada kullandığım (25 sene olmuş...) hatta grup basscımızın konserleri falan götürdüğü bir P-Special Squire'ım var. Gayet de memnunum.

Fender'in saçma primi var. Harley Benton P kılıklı bir şeyler bence her yola gelir ve çok güzel iş görür.

Umarım yardımcı olur.

B
 
Bütçe dostu bas gitarlarda b telinden pek verim alınamıyor. Onu göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim. 4 telli düşünürseniz squier classic vibe modeli gayet başarılı.
 
Bütçe dostu bas gitarlarda b telinden pek verim alınamıyor. Onu göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim. 4 telli düşünürseniz squier classic vibe modeli gayet başarılı.
Gitarİncele
Tavsiyeler için teşekkürler, 7 telli de çaldığım için 5 telli için gerekirse biraz daha çıkmam gerekiyor diye anladım 25-30 bantlarına bazı seçenekler var gibi
 

Geri
Üst