turkrock.com

haşmet
haşmet
yerli forumlardaki bilgi eksikliği ve TDK'nın hiçbir terimi Türkçeye çevirmesini sonucu kendi çapımda öğrendim. beni yabancı bir müzik markete atsan derdimi anlatacak kadar konuşabilirim
PASLIBEYLER
PASLIBEYLER
Benim bazı arkadaşlarım da sizin gibi dizi izleyerek İngilizce öğrendi. Duolingo diye bir site var yardımcı olur mu sizce?
Atakan Ulubay
Atakan Ulubay
Duolingo güzel bir uygulama, devamlılık sağlayabilirseniz. İngilizce altyazılı dizi izlemenin oldukça faydasını gördüm ben. Karmaşık diziler değilse, friends, himym, two and half man gibi basit konuşulan dizileri öneririm. https://ororo.tv/tr sitesinden izliyorum, anlık çeviriyi kendisi yapıyor site, tavsiye ederim.
CanTe
CanTe
Bundan 12 yıl kadar önce lanet bir online oyun vardı, Knight Online. Türkiye'de daha bilinmiyor pek. Clanımızda 3 Türk vardı. 2 yıl kadar o clanda oynadım. Konuşabilecek kadar öğrendim. Teorik kısmını da üniversitede öğrendim. Hala da öğreniyorum. Öğrenmek için ise, oyun ve çevirisi iyi dizileri tavsiye ederim. Çünkü dizilerde kulak aşinalığı oluşuyor bir süre sonra.
barrios
barrios
Bir dili "öğrenmek" çok genel bir kavram ve sadece kafa karıştırıyor. Dilde konuşmak/dinlediğini anlamak ve yazmak gibi farklı yeterliliklerden bahsetmek gerekir. Hangi yeterliliği geliştirmek istediğinizi seçin ve ona odaklanın. Hepsini bir arada yapmaya çalışmayın.
PASLIBEYLER
PASLIBEYLER
Dizilerin bana tek yararı bildiğim kelime sayısını arttırlamarı oldu. İnternette bir sürü kaynak var ama bir düzene oturtup çalışacağım.
ktlcn
ktlcn
Ben de konuşmak,yazmak için değil de makale,yazı ya da herhangi bir bilgi gördüğümde okuduğumu tam anlamıyla anlayabilmek için öğrenmek istiyorum. Malum iyi kaynaklar her alanda ingilizce
wolkN
wolkN
Ben Almancadan sonra İngilizce öğrendim ve farkettim ki Avrupa dilleri çok basit.öğrenme şekilleri hemen hemen aynı herkesin önerdiği gibi sabır ve çalışmak. Ancak 3-4 tavsiyem var öncelikle direk dizi izlemek çok mantıksız anlamsızca izlersiniz :) ben gramer kısmını yazılı çalıştıktan sonra Türkçe dizi filmleri alt yazı ile izledim.
Geri
Üst