turkrock.com

goldenageofturks
goldenageofturks
Hocam sap inceliğini ve yapısını sorun etmeyen tüm rg prestige sahibi arkadaşlarım bu gitarı bir daha asla değiştirmem diyor. Keşke ben de sevebilseydim o sapı.
RainingBlood
RainingBlood
Hocam dün Schecter Hellraiser Special,Blackjack,İbanez Rg1xxv ve Rg 1570'i denedim. İbanezlerin saplarının rahatlığına hayran kaldım. Aslında Rg1xxv'de güzeldi de fiyat...
goldenageofturks
goldenageofturks
Dostum Ibanez sapı güzel geliyorsa her yola gelen daha iyi bir gitar bulman imkansız gibi bir şey. Ben yan yana eski Japon rg470 ve gene Japon 2008 Jackson DKMGT denedim. Ibanez'in manyetikleri sanırım bu gitara özel üretilmiş çok güzel ve gerçekten sert pasif manyetikler. Jackson'da ise EMG 81 85 ler vardı. Ton olarak ikisi de sert, ikisi de bana güzel geldi.
goldenageofturks
goldenageofturks
Ama şöyle bir durum var ki, Jackson sapını eline aldıktan sonra bırakıp Ibanez'i eline alıyorsun, sanki avcunun içine basıyormuşsun gibi bir his veriyor. Aslında neredeyse aynı kalınlıktalar ama sanki daha inceymiş gibi duruyor. Sap yapılarının kesinlikle farklı olduğunu söyleyebilirim. Jackson bana daha etli geldi, ters sap ta vardı aldım. Tonları da muhteşem. Sustain konusunda Jackson daha iyi diyebilirim.
goldenageofturks
goldenageofturks
Schecter'lar bana biraz fazla boyalı gibi geliyor. Sağlam gitarlar yapıyorlar evet ama estetik çok göremiyorum gitarda. Bir Jackson tutuyorsun, bir Schecter tutuyorsun alakaları yok birbirinden. Jackson Dinky'lerin bolt on olduğunu da unutmamak lazım, bolt on ama hakiki bolt on. Çoğu neck thru kadar sustaini var. Bulabilirsen bi Japon yapım Jackson denemeni öneririm. Zuhaldekilerin çoğu Endonezya-Hindistan üretimi.
RainingBlood
RainingBlood
Aktif manyetikleri bir türlü sevemedim. Yapmak istediğim tarzlara pek uymuyor,kulağıma hoş gelmiyor falan. Jackson deneyemedim malesef.Çalışan ilk başta bana Adrian Smith çıkartacaktı fakat o da satılmış.Direkt beni Rg1xxv'ye yöneltti. Güzel,hoş gitardı hem görünüm açısından hem de rahatlık açısından. Fakat 5000 lira Endonezya üretimi gitara bayılmak pek mantıklı gelmedi.
RainingBlood
RainingBlood
Schecter'lar da hoş güzel gitarlar da pek metalci işi hem de sapları rahatsız geldi bana. Bir ara fırsat bulursam Jackson'da denemek isterim.
goldenageofturks
goldenageofturks
Ben de aynen o şekilde 1500 lira Endonezyalılara bayılmayim dedim, aylardır hayalini kurduğum sabit köprü Jackson'ı buldum İstanbul'da. İstanbul'a sadece gitarı almak için gittim. Ibanez son zamanlarda hileler yapıyor, Prestige serisi ile aynı özelliğe sahip, görünüş olarak ta aynı olan gitarları Japon'muşçasına fiyatlandırıyor.
RainingBlood
RainingBlood
İşte işin o tarafı garip geldi. 1570'in sıfırları 3500-4000 arasıyken rg1xxv'ler 5000 lira. Ben de ikinci el olsun istiyorum da, kartla alıncağından dolayı sıfır bakmak zorunda kalıyorum.
Geri
Üst