turkrock.com

barrios
barrios
O parayı verecekseniz daha çok yönlü bir amfi alın derim. İlle de bu tarz için tek tip bir amfi alacaksanız ikinci el Ibanez TBX serilerine bakın, çok daha hesaplı olur. Lamba vs derdi ile de uğraşmazsınız.
K
KoNt87
Ht20 alın, o yollara çok iyi geliyor. İkinci elde bulursanız bir düşünün derim. Fazla pedal bağlamadan o sound'ı verecektir.
blackfriday666
blackfriday666
2000e prosesör derim, hatta direk firehawk derim, ille de amfi dersen elimdeki Randallı öneririm, bütçenin yarısı da eline kalır. Vaktinde o bütçe ile alınan en iyi lambalı HT20ydi, HTV112 kabin ile kullanırdım, şimdi onların bile 0ı 3000leri aşmış.
goldenageofturks
goldenageofturks
blackfriday666
blackfriday666
Tamamen kendi ton zevkime göre KH75 (veya KH120) tam aradığımı vermişti, pedallarla boostlamak, drive pedalı koymak ve lambaları evde zorlayamamak konularında boğulurken solid state amfi arayışına çıktım, H&K denedim, orange micro terrora falan baktım ufak lambalı olarak, derken bu amfiye gitarımı girdim, her zamanki eq ayarımı yaptım ve tam istediğim punchy ama dolgun bir sound elde ettim...
blackfriday666
blackfriday666
...Ek olarak amfinin karakteri o kadar güzel ki basit eq dokunuşlarıyla metallicanın ilk albümlerinin birçoğunu yüzeysel olarak yakalayabiliyorsunuz. Yani gerçekten Kirk signature denebilecek bir amfi, üstüne de FX var ve içinde celestion seventy80 barındırıyor, sadece bu hoparlöre sahip blackstar kabin şu an 1000 tlye dayanmış durumda...
blackfriday666
blackfriday666
... ardından sahne için Line6 Firehawk alınca konsere amfi götürme ihtiyacı duymadım, amfime fxten pedal girince de harika sonuç verdi, ardından evde Yamaha HS7 kullanır olunca amfi pek işime yaramaz oldu, bu yüzden öncelikli önerim pedal olurdu. Yoksa da 2 farklı drive ve clean kanala sahip bir amfi hem evde düşük seste güzel tonlar verir, ileride başka ekipmanlarla da kullanılabilir. Her zaman send return olsun.
goldenageofturks
goldenageofturks
@blackfriday666 mesa tonlarını seviyorum. Midleri kısıp biraz tiz biraz da bass açınca güzel oluyor genelde. Lambadan sıkıldım sanırım ben de. Transistörlü bir amfi alıcam. Tech 21 tm30-60, Ibanez TBX30R ya da bir randall almayı düşünüyorum. Ibanez ucuz çözüm gibi duruyor ama tech 21 de fena değildi.
goldenageofturks
goldenageofturks
Mesa tonları için fazla hırçıllı, gainli, ya da fazla sıkıştırılmış kalır mı Randall sizce ? Stüdyoda rx120d var ve beğenmiyorum.
blackfriday666
blackfriday666
Tech21 hiç kullanmadım, TBX ise bugüne kadar denediğim en rezil amfilerdendi, bana driveı dengesiz, çok rahatsız edici geldi, alır returnden verirsin pre modellemesini geçersin gerçi, ben ses kartından Bias 'ı amfime verdiğimi biliyorum :D (hoş olmuyor) Randall belki de en kaliteli SS üreten marka, bahsettiğim model de zirve falan değil, orta seviye bir amfi, gerçekçi düşününce fazlası lazım mı? Bana değil açıkçası.
blackfriday666
blackfriday666
Ben doğrudan Mesa düşmanı bir insanım, Rx120 ise pek beğenmediğim bir amfi, hatta hem KH75 hem RX75 denemiştim, hatta başta "amaaan aynı amfi, potans değiştirip kirk yazmışlardır" diyerek denemiştim. Pişman etti, şaşırttı diyebilirim. RXte istediğim vuruculuğa erişemiyordu kendi, KH yapıyor onu.
PASLIBEYLER
PASLIBEYLER
Daha farklı ses aralıkları değil de belirli bir müzik üzerine yoğunlaşacağım için sert tonlar istiyorum zaten bu konuyu @blackfriday666 ile konuştuk. Fazla param yok zaten ama alabildiğimin en iyisini alayım diyorum. Tam olarak hayran kaldığım tona örnek vermem gerekirse metallica'nın and justice for all albümü derim ama o albümde kullanılan amfiye bakmıştım türk lirası ile 8-9 bindi yanılmıyorsam.
wolkN
wolkN
Engl thunder 50 çok yönlü güzel biraz daha bütçe kas derim çok kritik noktadasın
Geri
Üst