turkrock.com

EMM
EMM
Hangi havalimanından dönüş biletini aldı? Düsseldorf mu, Köln mü? Ona göre uyarılarım olabilir. Anneniz yeşil pasaportlu ise, ya da bordo pasaportlu ve vize/davetiye ile geliyorsa tax free yapabilir. Ön şart, Almanya'da oturumu ya da vatandaşlığı olmamasıdır.
markosegueda7819
markosegueda7819
Çok büyük ihtimalle Köln dönüşlü. Ayrıca normal vize ile gidiyor. Herhangi bir yeşil pasaport durumu yok. Yüzde 19 gibi bir oran varmış sanırım , doğru mudur ?
markosegueda7819
markosegueda7819
Alman vatandaşı da değil :D
wolkN
wolkN
Aynı şey Türkiye içinde geçerli mi? Yani yengem Alman vatandaşın ona aldırsam almanya ya giderken KDV yi geri alabilir mi? Birde bunlar için Alman vatandaşı olmak mı gerekli yokss Almanya'da oturum izni olan Türklerde yapabilir mi ?
EMM
EMM
%19 vergi var evet, bu vergiyi %19 olarak geri alabilmeniz icin bir metot var fakat garantisi pek yok. Bu sebeple ikincilve yaygin metot olarak, yine hava alanindan ya da ilgili bayiliklerden %13'ünü geri alabilirsiniz.
EMM
EMM
Musicstore'da kasada ödeme oncesi Tax Free oldugunu soyleyecek, bir form alacak. O formu doldurup, fatura ile birlikte gumrukte islemleri halledecek. Düsseldorf'da isleri biraz yokusa sürmüsler, Köln oyle olmaz umarim.
  • Beğen
Tepkiler: Buried
Geri
Üst