turkrock.com

forbidden_city
forbidden_city
Okul sebebiyle fazlasıyla maruz kalıyorum, almayayım daha fazla :D Başka Bilgi Müzik'te okuyan varsa bir ihtimal belki... Frank Zappa'yı da pek sevemedim zaten. Yine de dinlemek lazım ilham almak adına diye düşünüyorum.
anarko gitarist
anarko gitarist
zappaya sempati duymamın nedenlerinden biri de şu: öncelerde anormal müzik, klasik(atonal) müzik olarak belirli bir zümreyle sınırlıydı çoğunlukla. zappa bunu halka tanıttı ve belirli ölçülerde yaygınlaştırdı. müzisyenleri ele alırken tarihsel sosyolojik arka planını unutmamak gerektiğini düşünüyorum her zaman
forbidden_city
forbidden_city
Var olan kalıpları yıkma mücadelelerini ben de ne kadar eski kafalı bir müzik zevkine sahip olsam da, takdir ediyorum, saygıyla karşılıyorum. John Cage'i ilk başta zor kabullenmiştim ama şimdi epey saygıyla karşılıyorum. Sonuçta ortaya konan şeyden çok başka ilhamlar çıkabilir.
forbidden_city
forbidden_city
Bu sayede de dediğiniz gibi belirli zümreden daha geniş kitlelere yayılabilir fikirler. Uzun süre dinlemeye tahammül edemiyorum yine de contemporary müziği.
barrios
barrios
Rock-metal camiaları ironik bir biçimde tutucu olabiliyor:)
anarko gitarist
anarko gitarist
yine de insan bazen iyimser olabiliyor edgar varese'yi hatırlayınca: "avangard yoktur; geriden gelenler vardır"
  • Beğen
Tepkiler: bg453
anarko gitarist
anarko gitarist
ama bazen işte
forbidden_city
forbidden_city
Varese'yle ilgili de uzunca bir response paper yazmıştım. Bu ortamlardan size pek ekmek çıkmaz ama hocam onu diyeyim :) Özellikle 1-2 senedir bu işleri araştırıp öğrendikçe, bu forumda daha da yalnız olduğumu hissettim. Burada varsa yoksa hangi gitarın tonu iyidir, lambalı amfi nasıldır tartışmaları dönüyor :)
anarko gitarist
anarko gitarist
kurcalıyorum forumu bakalım. ortalıkta kıvılcım görülürse provoke etmek gerek sanırım
rosto
rosto
vardır vardır neden olmasın :)
cato
cato
Progressive ve Avangard müzik türlerini beğeniyorum. Eric Satie de severim Pat Metheny de severim. Yalnız çağdaş müzik deyince bir çok san'atçılar usta olmadan kural yıkmaya çalışıyor. O zaman estetiği de yıkıyorlar. O yüzden çağdaş müziği dinlemekte zorlanıyorum. Güzel tarafı geçmişten bugüne yığınla iyi eser kalmış. Keşfetmek için bir ömür yetmez. O eserler bugün dahi zamanın ötesinde.
Geri
Üst