turkrock.com

barrios
barrios
"Olmuyor" demeyi derhal bırakın. Neyin olduğuna da odaklanmanız gerekiyor. Doğru zihniyetle ve verimli çalışmak lazım. Çok küçük parçalara bölün, o kısmı kısa süre ama her gün çalışın ve seviyenizin çok üstündeki şeylere heves etmeyin.
Grundar
Grundar
@barrios , işte "olmuyor demeyi bırakmak" olmuyor zaten...
masterofmasters
masterofmasters
Gitarı kırma.. 1 Küfür et..2 Kullanıyorsan sigara iç.. Kullanmıyorsan sakın başlama.. 3 İmkanlar dahilindeyse karşı cinsle görüşüp rahatla.. Sonra yeniden başla... Yine olmuyorsa başa dön, süreci tekrarla.. istersen sıralamayı değiştir..
masterofmasters
masterofmasters
Bunlar işin şakası da mutlaka ara ver.. Beyin de, kollar da, parmaklar da yorulur.. Ayrıca ilerlemeni sürekli çalışarak göremezsin ama 3 gün ara verdiğinde farkedebilirsin ne kadar ilerlemişsin.. Ben @barrios 'un dediği gibi yapıyorum, sadece çalamadığım partları ele alıp düşük metronomdan başlayarak becerene kadar çalışıyorum.. Ama olmuyorsa ara verip biraz parmak hafızası denen mevzuya zaman tanıyorum..
robinguthrie
robinguthrie
derhal ara ver. ek olarak bir oturuşta iki saat çalışmak yerinde günde 4 kez yarımşar saat çalışmak daha etkili zaten. yapamadığın bir şeyi defarlarca art arda denemek yerine ara verip 10 dakika sonra tekrar denemek daha faydalı.
RainingBlood
RainingBlood
Bu problemi bende yaşıyorum. Bir şey çalışırken ( özellikle Jason Becker tarzı ) yapamadığım an metronomu düşürüp,yoğunlaşıyorum . Yine yapamadığımda çok canımı sıkıyor. Sırf onu yapamadım diye sanki hiçbir şey yapamıyormuşum gibi hissediyorum kendimi.
  • Beğen
Tepkiler: Chardx
Wuthred
Wuthred
Hiç stres yapmıyorum, çalıştıkça olacağını biliyorum. Metronomu düşürüp çalışıyorum, hızlanmıyorum. Yapamadığım şey çok zorladığında 2-3 gün ara veriyorum onu çalışmaya. Tekrar geri döndüğümde ilerlemeyi farkediyorum.
Geri
Üst