turkrock.com

PASLIBEYLER
PASLIBEYLER
Müzik ile uyumsuzsa hiç birini söyleyemiyorum. İlla sözler ve riffler aynı melodide olacak. :(
CanTe
CanTe
Daha önce hem çalıp hem de söylemediysen, ingilizce bir parça yerine türkçe parçalarla alıştırmalara başlaman senin yararına olur. Daha hızlı gelişirsin telafuzlara takılmadığın için.
barrios
barrios
"Am i Evil bile" ? Siz bu işi fazla hafife almışsınız:) Ayağınızı sektirmeden vurarak ritm çalabiliyor musunuz ? Önce bununla başlayın. Arkasından, ayağınız yere vuruken (downbeat) üzerine akor vurmayı ve söylemeyi deneyin. İşin temeli bunlar, Diamond Head çok daha sonraki iş:)
Atakan Ulubay
Atakan Ulubay
Çalınan şarkıyı kas hafızasına kaydetmekle alakalı gibi. İkisinden birini düşünmeden yapabiliyor olmak gerekiyor ilk aşamalarda.
PASLIBEYLER
PASLIBEYLER
Aynen her yerde o kas hafızası çıkıyor karşıma. Ve evet Am i evil bile. Şarkının zor bir tarafı yok zira. Sözleri okurken arkada çalan riff oldukça basit ama onu bile yapamıyorum. Başka örnek vermek gerekirse Sad But True şarkısını bile yapamıyorum. Zor geliyor yani, elim ayağım birbirine giriyor.
PASLIBEYLER
PASLIBEYLER
@Atakan Ulubay Hocam şu kas hafızası hakkında siz kendinizi geliştirmek neler yapıyorsunuz? Dediğiniz çok mantıklı çünkü rastgele bir şeyler çalıp doğaçlama yaptığımda herhangi bir sıkıntı çıkmıyor ama belli bir şarkı söylemeye başladığımda yamuluyorum.
barrios
barrios
Muhtemelen rasgele bir şeyler çalarken de sıkıntı vardır, ama sabit bir şeyleri çalıp söylemeye başladığınızda bu çok daha bariz hale gelir:)
PASLIBEYLER
PASLIBEYLER
Yani hocam demek istediğimi anlamışsınızdır. Rastgele olduğunda en azından ellerim kayıyor gidiyor ama kendimi belirli bir kalıba soktuğum zaman olmuyor. Chuck Schuldiner, Dave Mustaine falan neler neler yapıyor bu konuda hayret ediyorum.
barrios
barrios
Mental olarak yanlış bakıyorsunuz. Yaptığınız kıyaslamalar yanlış. Hayatını bu işe adamış kişiler ile kendiniz kıyaslamayı bırakın, onlar sıradan müzisyenler değil. Ayrıca sizin için hiç bir Metallica şarkısı "bile" olmamalı:) Siz en basitinden başlamak zorundasınız.
barrios
barrios
Muhtemelen önceden kendinizi gerçekçi değerlendirmediniz ve şimdi hayal kırıklığına uğradınız. Geçer o durumlar:) Önemli olan bundan ders alıp devam etmek.
PASLIBEYLER
PASLIBEYLER
Yok canım kendimi kıyaslayacak kadar şuursuz değilim. Ama bahsettiğim şarkıyı dinler veya anımsarsanız demek istediğim tam olarak ortaya çıkacaktır. Gitarın tellerine şöyle bir vuruyormuşsunuz gibi, ısınmak için bile yapmak istemeyeceğiniz tarzda bir şey. Link koyuyorum, bir dinleyin isterseniz. Dakikaya yönlendirdim direkt ama eğer işe yaramazsa tam olarak 2.00 .
PASLIBEYLER
PASLIBEYLER
Ben kesinlikle kimseyi küçümsemiyorum veya kendimle kıyaslamıyorum sadece çok çok daha zorları varken dinlediklerim arasında en basiti bu demek istedim. Dinlediğim ve çalabildiğim şeyler arasında. İkinci mesajınızda dediğiniz ama hayatımın neredeyse her alanında başıma geliyor hak vermemek mümkün değil. https://youtu.be/BfZBqbDg69M?t=120
  • Beğen
Tepkiler: ervin
PASLIBEYLER
barrios
barrios
Bu riffi çalarken vokal yapmaktan mi bahsediyoruz ? Tam tahmin ettiğim gibi:) Sizin bu işin zorluk derecesini değerlendirmekle ilgili sıkıntınız var.
barrios
barrios
Rifi çok yavaş çalın ve bu sırada her bir kelimenin hangi vurgu ile nasıl örtüştüğüne bakın. Bu riffi temposu ile sektirmeden bir taraftan vokalini de yapan adamın üst düzeyde koordinasyonu var demektir. Çok ciddiyim.
PASLIBEYLER
PASLIBEYLER
Hepsi zor geldiği için zorluk derecesinde sıkıntım yok aslında. :D Bana basit gibi geldi diğerlerine göre. Neyse sağ olun mesajlar için.
goldenageofturks
goldenageofturks
Hocam ilk defa çalıp söylemek için Metallica'dan Seek And Destroy, Whiplash, Welcome Home, Nothing Else Matters gibi şarkılar öneririm. ilk ikisi çok kolaydır, uyaklı ve güzel bir şekilde 2-3 günde öğrendim söylemeyi, daha sonra Enter Sandman, For Whom The Bell Tolls diye gidebilirsin ben öyle yaptım.
Buried
Buried
Parça kulağınızda iyice yer edene kadar dinleyin, bazen dinlerken vokale eşlik edin, parçanın sözlerini nüanslarını deyim yerindeyse yutun. Arka planda o müzik çalmazken bile parçanın tamamını söyleyebilecek hale gelin. Bir gitarist olarak elleriniz halihazırda gayet meşgul iken parçanın sözleri ve melodisi kafanızı meşgul etmemeli, hele ki çalımı kolay olmayan fingerpicking parçalarda. Dust in the wind gibi mesela.
Geri
Üst