turkrock.com

Wasp
Wasp
++ Yda preamp alıp amfi simulasyonu kullanmamak mı lazım? Acdc falan güzel hoşta iron maiden çalınca özellikle palm mutingler iğrenç geliyor. Amaç hem kayıt hemde kulaklıkla gitar çalmak.
Wasp
Wasp
Amplitube 4 un clean tonları daha iyi ve latency biasa göre daha düşük. Ama onda bile aynı sorun var. Gerçi amplitube da pahalı onun yerine preamp alınırda. Preamp alsam bile eğer sorun kulaklıksa direk kulaklık alayım.
Wasp
Wasp
@forbidden_city Kaan sen ne düşünüyorsun. Sen preamp diyeceksin o kesinde. Preamp bile olsa kulaklıkla çalacam ses kartına girip. Sadece kayıt için demiyorum. Sen hem kulaklık hem monitör falan baya combo yaptın sanırım. Fikirlerini bir alayım. Duyum açısında çok fark var mıdır üst seviye kulaklık yada monitörlerde falan?
forbidden_city
forbidden_city
Daha güçlü kulaklıkla düzelir mi demişsin, düzelmez diyorum. Bias'ı çok daha fazla kurcalaman lazım diyorum. Neticede bir arkadaşım bana kayıt attığı zaman ben kendi sistemimden güzel duyabiliyorum palm muting'leri -en azından çok kötü filan değil, kendi sınırları içerisinde gayet iyi-. Pek tecrübe sahibi değilim Bias'la ama eq mevzuları yine büyük önem kazanıyordur tahminen.
forbidden_city
forbidden_city
Şu an ben Focusrite ile hiç öyle bir gecikme falan hissetmeden çalabiliyorum Amplitube'de. Bias denediğimde de gecikme hissetmemiştim. Buffer ayarını iyice düşürdüğün zaman latency filan kalmıyor yani fark edilir oranda. Clean açısından Amplitube'de Roland Jazz Chorus kullanıyorum, 2-3 başka eklemeyle efsanevi clean alıyorum. Fender yerine Roland Jazz Chorus tavsiye ederim.
Wasp
Wasp
Kayıtta sample olayı değişiyor daha yüksek kalite de kayıt alabilir. Ama doğrudan çalarken 512 sample geçemiyorum latency çalınmicak hale geliyor.
Wasp
Wasp
Bufferı düşürünce ses falan kalmıyor ortada işte.
forbidden_city
forbidden_city
Ben ki o kadar analog hastası adamım, Amplitube clean tonumla saatlerce çalabilirim. O konuda analog olmasa da epey bi' şey yapılabilir, kayıt olsun, çalma olsun. Ben vurguyu preamp dışında kabin mikrofonlama üzerine yapıyorum yalnız. Bence senin de asıl yaşadığın sıkıntılar o tarafla ilgili. Orası tonun diğer yarısı.
Wasp
Wasp
Amplitube cleanleri gerçekten çok iyi ki ben pedal girdiğim için bu açıdan Bias'tan daha çok işime yarıyor. Biraz daha kurcalayayım bakayım. Kayıt falan alayım.
forbidden_city
forbidden_city
Valla o zaman sendeki ses kartı, driver ya da bilgisayarla ilgili bir problem var herhalde. Güncel driver kullanıyorsun değil mi? Gecikme varsa önce işin o kısmını çözmek lazım. Ton bir şekilde yakalanır çünkü zamanla. Bu arada ben referans kulaklıklarımı sattım, Sennheiser kulaklığım duruyor bir tane, ondan gelen sound ile referans monitörden gelen arasında dağlar kadar fark var. İyi kötü anlamında demiyorum.
Geri
Üst