turkrock.com

patlakkulak
patlakkulak
hard rock heavy metal ve daha sert tonlar istiyorsan blackstar, rock-alternatif-punk vs. distortion'dan ziyade biraz daha overdrive karakterli tonlar istiyorsan orange.
hackeiommi
hackeiommi
Hangi Orange, hangi Blackstar?
sarabande
sarabande
metalcore djent genel tarzım ama kafam fazlasıyla karışık bu durumda çünkü direk tonu amfiden alcılarla pedaldan alırcılar arasında kaldım bu arada tam bi model belirliyemiyorum hep değişiyor :D
hackeiommi
hackeiommi
Ben drive tonunu amfiden alırım. Pedal solo kısımlarında bost ve şekillendirme için kullanılmalı bence. Pedaldan alınan drive amfiye göre yetersiz. Tarz metalcore ise o zaman Blackstarları deşmeni öneririm. Ama amfiyi de alırken gümbür gümbür denemen gerek. Yani hem pre hem de güç katından aldığın performansı değerlendirmelisin. Belki bu durumda Orange daha iyi gelir kendi zevkine göre.
sarabande
sarabande
kesinlikle bende zaten blackstarları deneyince ikileme düştüm aslında podhd500 kullanıyorum yani prosesör kullanıcısıym acaba preamp kısımları bi sorun oluştururmu bana
hackeiommi
hackeiommi
Yavaş gel aman. Prosesörü Blackstar'a bağlayıp drive'ı POD'dan almak mıdır kasdın?
sarabande
sarabande
tam olarak öyle abi
hackeiommi
hackeiommi
Sahnede tarzdan tarza sıçramak için eyvallah, güzel yöntem. Ama koca amfi dururken, simülasyon kullanmak bana ters geliyor. Bence, mangırı dökeceksen, tarzına uygun bir amfi al doğrudan. POD yine zor durumlar, evde kısık seste çalmak için kalsın elinin altında.
ktlcn
ktlcn
Hocam metalcore djent falan çalacaksan blackstardan ziyade daha sert karakterli amfiler var onlara yönelebilirsin. Özellikle engl, peavey, randall uzayıp gider. Bütçe ne, ev mi.sahne mi yani 100wat almak var 1-5-20 watt almak var.
sarabande
sarabande
evet engl ve peavey de denedim aslında lambalı taşınabilir bir kafa da arıyorumsadece evde çalmaktan öte sahnede boktan amfilerden sıkıldım çünkü sahneyede götürebilmelym
hackeiommi
hackeiommi
Olmaaaz! Hemi lambalı, hemi taşınabilir amfi, neredeyse imkansız bir olay. Zira, kafam gibi trafosu olmayan lambalı amfiden adam gibi ton çıkmaz. Tecrübe ile sabit :) Ha, taşınabilir hibrid bir amfiyi ben yanılmıyorsam sadece @programci_84 te gördüm, onu da kendisi yapmıştı zaten.
sarabande
sarabande
krank krankenstein JR diye bir amfi denemiştim kadıköy stage de aslında tam benim için tasarlanmış bi amfi gibi duruyordu o tarz bişey de olabilir abi
hackeiommi
hackeiommi
Onu ben de görmüştüm, boyutuna göre güzel ve sert bir amfiydi. Ama onda muhtemelen gain katı dışında drive sağlayan kırpıcı diyotlar da vardı. Yoksa üç lamba ile o drive başka türlü çıkmaz. Ha, iyi miydi ton olarak? İyiydi!
programci_84
programci_84
@hackeiommi (Hakan) Ağabey, benim yaptığım amplifikatörde de 3 tane tüp vardı ve -girişteki "açılıp kapanabilir" overdrive bloğunu saymazsak- başka hiçbir şey yoktu; ama overdrive kapalıyken bile canavar gibi ton alıyordum hatırlarsan :)
Geri
Üst