• Bias FX'te stomp box olan noise gate ile altta ki global olan gate'nin farkı ne? Kurcaladım kurcaladım bir fark anlamadım.
    Single_FACTOR
    Single_FACTOR
    Haa , pc versiyonunda görüntü farklıymış, i pad de öyle bir alt menü yok. Ancak farkını söyleyebilirim; alttaki global olan sadece giriş inputundaki noise gürültüleri kesiyor. Pedal olanları istediğiniz yere konumlandırabildiğiniz için zincirdeki her hangi bir yerde kullanabilirsiniz.
    leskodjer
    leskodjer
    Teşekkür ederim, noise gatenin sinyal zincirinde başka yerde de kullanıldığını bilmiyordum, o yüzden anlamamışım :)
    Single_FACTOR
    Single_FACTOR
    Tabi, farklı yerlerde konumlandırılabiliyor. mesela djent ci abiler amfiden sonra ya da amfi send return arasına koyar. sebebi; hızlı cın-cın lar arasındaki sesin kesilmesini daha net hale getirmek. input + loop arası 2 tane bile kullanıyorlar.
    04/03/17 tarihini 3 Nisan yerine 4 Nisan algilayip 1 hafta önceden yaptigim ödevin teslim tarihini kacirmaya ne demeli.
    Sadece ince mi telinin ilk frete değme sebebi truss rod ayarından mı yoksa tel yüksekliğiyle mi alakalı?
    Single_FACTOR
    Single_FACTOR
    Üst eşik kısa kalmış ya da altındaki yatak fazla derin. hata eşikte ise; daha yükseği ile /yatak ise; yatağa bir yükselti konarak uygulama yapılması gerek. Kendiniz de diğiştirebilirsiniz ama benim tavsiyem lutier e yaptırılması daha doğru olur. Çünkü uygun seviyeyi ayarlayabilmek için sap-köprü ve eşiğin de zımparalanarak seviyelendirilmesi gerekir.
    anarko gitarist
    anarko gitarist
    benim gitarda da sol telinde çok ufak aynı problem var. diğer perdelerde olmadığı için müdahalede bulunmuyorum gitara. açık akor basmadıktan sonra bir etkisi olmuyor.
    leskodjer
    leskodjer
    Akorda bir sorun yaşatmıyor bana da, fret üstünde aşınma olmuş biraz, diğer tellerde yok. O yüzden endişe ettim.
    Bias FX ve ses kartında input output ses seviyeleri için yardımcı olabilecek var mı?
    leskodjer
    leskodjer
    monitörün arkasında ki ses knobu, 10'a kadar açtım ben onu(en sonda), müzik sesi yüksek olunca kartın üstünden kısıyorum
    1nsanetr
    1nsanetr
    Referans monitörlerim daima orta ses seviyesinde ve hiç dokunmuyorum. Kulağıma gelen sesin şiddetini ses kartını aç/kıs olarak yapıyorum. Windows daima son ses. Herhangi bir dip gürültüsü veya istenmeyen ses sorunum yok fakat bu dediklerim benim için geçerli.
    leskodjer
    leskodjer
    anladım, bende o ara kullanayım monitörleri o zaman, zaten çok yüksek ses kullanmıyorum
    Dunlop'a 35₺ vermemek için 10'lu paketine 100₺ verdiğim Darco tellerin daha dengeli olmasına ne demeli. Ucuz etin yahnisi ilk kez güzel oldu
    Stüdyo işlerini bıraktım, POD HD500X'i elden çıkarıp VST'ye mi geçsem geriye kalan ev gitaristi hayatımda, ne dersiniz?
    cato
    cato
    O zaman tavsiyem: Sattığınız ekipmanın yerine koyacağınız bir ekipmanınız yoksa satmayın. Önce yerini dolduracak ekipman bulmuş olun.
    leskodjer
    leskodjer
    Ekipmandan yana sıkıntı yaşamam, bu aralar akustik gitarla takılıyorum zaten ağırlıklı olarak. Benim tek düşüncem, kaybım ne olacak, sattığıma pişman eder mi?
    EMM
    EMM
    Bir ev gitaristi olarak en son elimdeki Mesa Boogie Mark IV kafa/kabin ile beraber tamami butik analog pedallardan olusan setup'imi sattim. Su an Yamaha THR10x ve gitarla takiliyorum sadece, assiri mutluyum.
    Guzel bir dinleme sistemi ile Amplitube falan da guzel olur.
    Multiscale olmayan gitarda sap manyetiginin eğimli olması neyi sağlıyor? Dean Guitars Rusty Cooley signature gitarların hepsi öyle.
    Single_FACTOR
    EMM
    EMM
    Aynen. Gitar telinin salinimi en fazla oldugu yer, kopru ile ust esigin tam ortasindaki noktadir. Bu salinimin max oldugu bolgeye yakinlastikca, ton olarak daha yuvarlak, bassli sesler duyariz. Kopruye yaklastikca ise tonun daha tiz, baslarin daha gergin oldugunu soylemek yanlis olmaz. Egimli manyetikte de tellerin farkli bolgelerdeki salinimi aliniyor gibi dusunulebilir.
    EMM
    EMM
    Fender'in klasik SSS dizilimindeki kopru single'inin egimini dusunursek, alt teller normale gore daha parlak, ust teller ise daha bassli tinlayacaktir. (avatarimda bulunan gitarimdaki dizilim)
    Sadece demo almak ve amplitude'te pratik yapmak için presonus audiobox iş görür mü yoksa üst seviye cihaz için mi zorlayayım?
    biozalp
    biozalp
    ben aldigimda 500 kusur lira vermistim, alin size istikrarli memleket (nisanda aldim)
    ktlcn
    ktlcn
    Bence her türlü işinizi görür. Bende m-audio fast track var en eski versiyonu. Amplitube 4 kullanıyorum gecikme sorunu olmuyor, ton da iyi sayılır audiobox bendeki karttan her türlü daha iyidir. Basit işler için bence ger türlü yeter
    blueorangeflames
    blueorangeflames
    ben kullanıyorum gayet memnunum, ne latency ne driver problemi yaşamadım. Amplitudele çalışmasında falan sorun varsa bilemem tabi.
  • Yükleniyor…
  • Yükleniyor…
  • Yükleniyor…
  • Yükleniyor…
  • Yükleniyor…
Geri
Üst