black_cat kullanıcısının son içeriği

  1. B

    Kütüphaneler

    bence de kütüphanelere eskisi gibi rağbet gösterilmiyor, en azından halk kütüphanelerine. ben kitap almayacaksam bile gider kütüphaneye bakarım, onların arasında durmak, kitapları karıştırmak ayrı bir zevk veriyor bana.
  2. B

    Emile Zola

    çeviri çok fark ediyor gerçekten, dikkat etmek lazım.
  3. B

    Fantezi Edebiyatı (Fantastik Edebiyat) Hakkında

    başlığı okurken benim de kafamda Harry Potter buna bir örnek midir sorusu belirdi, ve üstte bir arkadaş belirtmiş katılıyorum her ne kadar çocuklara hitap ediyor gibi gözükse bile Harry Potter'da çok zekice ayrıntılar vardır ve kurgusu çok başarılıdır zira 2.kitaptaki küçük bir ayrıntı 5.kitapta...
  4. B

    Orhan Veli Kanık

    ByTar, bence bu senin şiirden ne beklediğine bağlı. eğer istediğin karmaşık anlatımlarla beraber uzaklara sürüklenmekse, orhan veli'den bunu yapmasını bekleyemezsin ancak bunu da şairlik yeteneği olmadığına bağlamamalısın.orhan veli'nin kendine has bir ifadesi vardır, çok akıllıca anlatımları...
  5. B

    Orhan Veli Kanık

    diş fırçasına sarılı olarak bulunan şiiri Aşk Resmi Geçiti'dir.
  6. B

    Emile Zola

    Germinal'i okudum ve bu kitabın bana çok şey kattığını söyleyebilirim. En çok etkilendiğim kısmı işçilerin "Ekmek, Ekmek!" diye burjuvaların kapılarına dayanmaları ve elbette kitabın sonuydu. Kesinlikle okunması gereken bir kitap, Zola'nın ustaca anlatımı ile okuyucuyu kendisine bağlıyor.
  7. B

    Marti Jonathan Livingston - Richard Bach

    bir arkadaşımın tavsiyesiyle aldığım -iyi ki de aldığım- ve bir solukta bitirdiğim güzel kitap.okunması tavsiye olunur,yukarıda arkadaşlarımın da dediği gibi :)
  8. B

    Edgar Allan Poe

    kuyu ve sarkaç gerçekten çok ustaca yazılmış,tüylerim diken diken olmuştu okuduğumda..
  9. B

    The Illusionist / Sihirbaz

    edward norton müthişti,izlenmesi gereken bir film
  10. B

    Reşat Nuri Güntekin

    romanları en çok sahnelenmiş yazarlardan biri.. bana göre en büyük talihsizliği,büyük bir kesimin onu sadece çalıkuşu ile hatırlamasıdır,oysa çok güzel eserleri vardır hatırlanması gereken.
  11. B

    Sevilen/sevilmeyen reklam filmleri...

    biskrem reklamlarındaki "bi biskrem versem" diyen kadına ayar oldum,gördüğüm ilk andan beri!
  12. B

    Ekşi Sözlük

    eksi sözlügü okumak bile cok zevkli bence! her türlü bilgiye ulasabiliyoruz,mahkeme kararıyla kapatılmıştı bi ara,google da basıbos aramalar yapmıs,ahh sözlük ahh diye az üzülmemiştim :) reklamlar biraz okumakta zorluk çıkarabiliyo ama olsun,idare ediyoruz artık.sözlük iyi ki var :)
  13. B

    ElifŞafak

    Türklere hakaret davasından beraat etmiş,son dakika haberlerinde yayınladılar baya olaylı bi gün olmuş görüntülere bakılırsa
  14. B

    Can Yücel

    kelimelerle çok güzel oynar,en çok "eğer" şiirini severim.
  15. B

    Hiçbir Zaman Modası Geçmeyen Kitaplar

    reşat nurinin kitapları-tümü bence!
Geri
Üst