• end_of_beginning
    end_of_beginning
    Bence gitarın karakteri güzel ama. Arkadaş iyi yapmış gibi geldi gitarı :) Bu MJT gövde, USACG sap alıp kendi strat'ımı kendim yapma olaylarına hep sıcak bakmışımdır :) Ama doların durumunu göz önüne alınca eldekilerle yetinmek en mantıklısı :) Anca böyle videolara bakarım :)
    Single_FACTOR
    Single_FACTOR
    Benim kulağımı traş eden bir frekans var, Fat drive kullanmış olabilir.
    end_of_beginning
    end_of_beginning
    Eve geldim referans monitörlerimden dinledim. Beni de rahatsız eden bir şeyler var evet :)
    Chord-melody, caz gitarı tek başına (solo) çalmanın en keyifli yolu.
    İlk yapılması gereken şey, temel 7li akorların dördünü de (m7, maj7, 7, m7b5) kök sesleri 5. ve 6. telde olacak şekilde çalmayı öğrenmek. Ardından, melodi notasını bir oktav yukarıdan (mümkün olduğunca si ve ince mi telinde kalacak şekilde) bu akor şekillerine eklemeyi öğrenmek gerekiyor.
    Çok çok ciddi disiplinli bir çalışma yapmadan ve çok fazla jazz dinlemeden jazz'ı icra edebilmek gerçekten imkansız.
    ktlcn
    ktlcn
    Çoğu zaman birbirine karıştırıyorum zaten ben. Hani bir şarkı çaldığı zaman blues mu jazz mı çok karıştırdığım oluyor. Belki benim cahilliğim belki de birbirine çok iç içe girmiş oluyor bazı şarkılarda bilemiyorum. Blues jazzın ön koşulu gibi diyebiliyoruz o zaman :)
    PASLIBEYLER
    PASLIBEYLER
    Çok ciddi çalışıp sürekli dinleyerek bile yapılamayabiliyor hocam. Doğru icrası için bir ömür verenler var.
    end_of_beginning
    end_of_beginning
    Aynen öyle.
    Azıcık da jazz öğreneyim diye bir şey yokmuş arkadaşlar. Tamamen kendini vermeden öğrenilecek şey değil.
    • Beğen
    Tepkiler: forbidden_city
    barrios
    barrios
    Başka tarzlardan gelip caz çalmak isteyen kişilerin en büyük hatası, cazı çalışmak-öğrenmek üzerinden kavramaya çalışmaları. Eğer rock-blues çaldığınız gibi caz çalmak istiyorsanız, cazı da en az onlar kadar severek ve hevesle dinlemeniz gerekiyor.
    barrios
    barrios
    Sadece öğrenmek-sindirmek-anlamak için dinlenen caz, çok analitik biçimde değerlendirilmiş caz demektir. Başka şeyleri dinlediğiniz keyifle Joe Pass, Wes Montgomery, Jimmy Raney, vs... dinler hale gelmeden caz gitar tabii ki çalınmıyor. Hiç bir tarz bu kafa ile çalınamıyor aslında.
    end_of_beginning
    end_of_beginning
    Değerli yorumlarınıza kesinlikle katılıyorum. Bugüne kadar hep şey düşündüm. Diğer tarzları yapmaya devam eder bir yandan da cazı öğrenmeye devam ederim diyordum. Fakat olmuyor o şekilde. Uzun bir süre tamamen kendimi caza adamadan bu iş olmayacak anladım. Zaten bir şeye kendini adamadan da o iş olmuyor :)
    Dostum bias fx i nerden temin edebileceğim hakkında bir fikrin var mı bi kaç konuya yorumunu gördüm de belki sende torrent yoluyla temin etmişsindir diye bir yazayım dedim
    İzmir'de olan arkadaşlara: toplaşmacalar yapıp birbirimizin ekipmanlarını deneyeceğimiz bir organizasyon işine mi girsek ? Ne dersiniz ?
    Blindeath
    Blindeath
    Bayramdan sonra ve mesai bitişinde olursa daha da iyi olur :D
    end_of_beginning
    end_of_beginning
    Mekan işini ne yaparız ? Stüdyo mu kiralarız yoksa başka bir çözüm mü buluruz ? Bayramdan sonra da olur bana yeter ki toplanalım :)
    Blindeath
    Blindeath
    Tüm fikirlere açığım ben, yer de kiralanabilir, Aykanın stüdyo o zaman kadar gitmezse orda olabilir, cafe ya da bar tarzı bir yerin üst katı tutulabilinir(Sayıya bağlı olarak :D).
    D
    zw45 güncel midir?
    end_of_beginning
    end_of_beginning
    Geç cevap için kusura bakmayın. Evet güncel. Tekrar satışa çıkarmayı düşünüyorum.
  • Yükleniyor…
  • Yükleniyor…
  • Yükleniyor…
  • Yükleniyor…
  • Yükleniyor…
Geri
Üst