2000tl Ye Death Metal Setup Yardım

Burada bir sorun olur işte. Blackstar HT amfiler genelde en iyi performanslarını kendi stok kabin veya hoparlörleri ile verebiliyorlar. Celestion V30 gibi piyasa standartı olmuş hoparlörlerle dahi sonuç çok çok kötü olabiliyor.
 
hmm, bunu söylediğin çok iyi oldu ya... kabin olarak acaba marshall mı alsam diye düşünüyordum. O zaman blackstar kabin almak daha mantıklı, eğer head olarak da HT1 veya 5 düşünülüyorsa.
Peki HT1 almaya karar verirsem 12 inç'lik bir hoparlör uygun olur mu? Kabin de Blackstar HT olmak kaydıyda tabii...bazen ohm vs farkı oluyor ya, bu konu hakkında bir bilgim yok da :D
 
HT1'lerin kabin çıkışları dönem dönem değişebiliyor. Benim kullandığım sanırım 8-16 ohm çıkışlı idi, ikisiyle de kullanılabiliyordu. Ama gürültü açısından arada pek bir fark olmadığı için HT5 kabini alman daha mantıklı olur.
 
Anladım, HT5 kabinini HT1 ile kullanabilirsem ondan alırım tabiki, daha sonrası için de daha doğru bir seçim olmuş olur, HT1i değiştirmek istersem...
 
Tam anlatamadım. Direk HT5 al demek istiyorum. HT1 ile hemen hemen aynı gürültüyü üretiyor zaten. HT5'te en azından drive tarafında 3 band eq var. HT1'de o da yok.
 
Bende HT1 kombo kullanıyorum. Hatta başlık açmıştım HT1' e ton kazandırmak diye. @hackeommi yazdıklarına dayanarak celestion 8" hoparlar taktım. Tizler kendine geldi ama ton kazandırma kısmı kısır biraz. Joyo 6band eq aldım girişte kullanıyorum. Frekans ayarı yapılıyor hatta boost bile oluyor ama bir parametrik eq değil. HT5 kullanmadım ama varsa bütçeniz HT5' i tercih etmekte fayda var. Yalnız HT1' in bile sesini sonuna kadar açamıyorum. Yarımda gürül gürül. Çeyrekte akşam 8 e kadar komşulardan ses gelmez. Drive da gain açıkken ses açması çok zor. HT5 'i bilmiyorum ama seviyeyi 2 den fazla açması zor olacaktır.
 
Neyse ki oturtabildik olayı. Mesajı eksik yazmışım, kusura bakma :)
kafamda şekillendi şu an biraz olaylar... önce pedalı alıp daha sonra 12 inç bir blackstar ht kabin artı ht 5 head ile noktayı koyacağım. Sesini ne kadar açabilirim onu şu an bilmiyorum ama baktım açabildiğim kadarıyla performans alamıyorum o zaman bir alternatif düşünürüz... Teşekkürler yorumlarınız için. Takibe devam :)
 
Tekrar merhaba,
http://www.sahibinden.com/ilan/alis...icovalve-elektro-gitar-amfisi-224328809/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/alis...us-jet-city-jca24s-2x12-kabin-278243627/detay

Yukarıdaki ilanlardaki Jet City'ler'i bir değerlendirsek :D @hackeiommi sen seviyordun Jet City'leri galiba, Blackstar'a göre eksisi artısı ne olur bunların? Bir de iki ilandaki iki ayrı Jet City'yi karşılaştırırsak kendi aralarında birbirlerine göre nasıldır bu amfiler?

Est. Bunların ikisi de tek kanal versiyonlar. Drive seviyeleri seni kesmez. Distortiondan çok crunch veya ortaca overdrive karakterli diyebileceğim amfiler. Sert tarzlar için Jet City'nin iki kanallı versiyonlarına bakmak gerek. Bunlar en fazla hard rock civarı amfiler.
 
Est. Bunların ikisi de tek kanal versiyonlar. Drive seviyeleri seni kesmez. Distortiondan çok crunch veya ortaca overdrive karakterli diyebileceğim amfiler. Sert tarzlar için Jet City'nin iki kanallı versiyonlarına bakmak gerek. Bunlar en fazla hard rock civarı amfiler.

Anladım. Bir iki video izledim, tonları çok tatlı ama dediğin gibi çok sert değil... Benim için en mantıklı çözüm ht1+12'lik kabin olacak gibi şu durumda, fiyat/performans+evde kullanım açısından...
 
Benim de bir sorum olacak; blackstar 4x8" kabinleri hiç deneyen var mı? Fiyatları uygun görünüyor hatta 2 tane alıp stereo bile kullanılabilir gibi. Şöyle sorayım aslında 1x12" mi yoksa 4x8" mi?
 
Peki şöyle birşey yapsak. 1x8" ve 1x12" iki hoparlörü tek bir kabine koysak. Tabi 2 hoparlörde 8ohm olacak. 8" ' ler tizler, 12" ' ler basslar gibi.
 
Geri
Üst