Abartı Ilanlar

Eee tabii bir marjinalden diğerine : Dürüst satıcı mütevazı ilan verip satamazken, bazı uyanıklar her türlü hile ve desise ile abartının dibine vuruyorlar...:)

Ayıp vallahi abi, hani diyoruz "müzisyen adam, müzik icra eden adam yapmaz böyle" diye. "Müzisyen, müzisyenin halinden anlar". Ama nerdee? Yakınca gitaristler de bağlamacılar gibi olacak, o yol görünüyor vallahi. Çok dalga geçtik bağlama piyasası ile, pedalları 2-3 kat fazlaya satabiliyorlar diye. Başımıza geldi.
 
Bu ilanla alakalı olmasada okuduğum bir hikaye geldi aklıma, doğruluğu da tartışılır ya gitarın sahibi tarafından doğrulama gelmemiş. Clapton olması lazım yada Page de olabilir. Bir yerde konser veriyorlar, konserden sonra bir arkadaşının ailesinin yanında kalıyor, ertesi gün giderken de konserde kullandığı 65 Fender Stratı o evde unutuyor yada bırakıyor. Arkasından telgraf çekiyorlar böyle böyle gitarın bizde kaldı nereye gönderelim diye. Sizin olsun diyor, çok kötü bir gitardı zaten beş para etmezdi kargo masrafına değmez. Seneler sonra o gitar açık arttırmada bayağı bir yüksek rakama satılıyor.

Oluyor yani böyle şeyler. Genelde belirli bir yıl ve gitarın temizliği söz konusu olduğunda enstrüman enstrümanlıktan çıkıp antika kategorisinde değerlendirilebiliyor. Herhalde bunun sebebi de bu tarz 30 , 40 yaşında enstrümanların taliplerinin müzisyen olmaması.

Buradaki müzisyen, okur yazardaki müzisyen gibi. Yani Dostoyevskinin yada Kafka nın yada ne bileyim Jack London un bir kitabını alıp içeriğini hiç değiştirmeden aynı kitap gibi yazdığınızda yazar olmuyorsunuz ama okur yazarsınız. Bu da onun gibi bir şey..

Olabilir bu tarz şeylerde zevk renk..

Bu arada yukarıda Onurun bir amfi macerasını okudum çok üzücü. Onur çok da sevdiğim bir arkadaşım ve sanırım bu konuda haberim olmadan bende dahil oldum. O satırları yazan arkadaş bilgileri benden aldı, daha doğrusu yurtdışından amfi nasıl getirilir nasıl yapılır bu işler kısmında ben yol göstermiştim kendisine. Daha doğrusu daha önce yurtdışından amfi getiren firmaların isimlerini verdim. Stajerdi bizim burada aynı kişiyse telefonla da aradım ama ulaşamadım. Fazla muhabbetimde yok da iş yerinde böyle cevval stajerler gelince gitar amfi muhabbeti yapan, birazda bendeki ekipmandan bahsedince konu konuyu açıp abi nereden buldun da nasıl getirdinlere geliyor konu. Neyse..

Edindiğim tek bir tecrübe uzun zaman forumlardan uzak kalmanın çalıma ve tona etkisi büyük.. Şu ekipmanlar satılsa da ( ki pek ümidim de yok Türkiyeden ) monoton hayatıma geri dönsem..:)
 
Ayıp vallahi abi, hani diyoruz "müzisyen adam, müzik icra eden adam yapmaz böyle" diye. "Müzisyen, müzisyenin halinden anlar". Ama nerdee? Yakınca gitaristler de bağlamacılar gibi olacak, o yol görünüyor vallahi. Çok dalga geçtik bağlama piyasası ile, pedalları 2-3 kat fazlaya satabiliyorlar diye. Başımıza geldi.
Sevgili Can, olay iyi insan olmakta başlıyor biliyorsun : Her şey onun üzerine inşa edilmiyor mu?
Gerisi gerçekten teferruat...
Aklıma gelen bir anekdotu aktarayım bari.
Başkan Abe (Abraham Lincoln) -yanlış hatırlamıyorsam- makamında, merkez bankasına başkan atayabileceği adaylarla görüşüyormuş.
Adaylar konusunda kararsız kalınca, tavsiye üzerine son bir adayla daha görüşme yapmış.
Son aday salondan çıkarken yaveri, başkan Abe'e adayın kendisi üzerinde bıraktığı intibayı sormuş.
Başkan, adayın tipini beğenmediğini söyleyince, yaveri :
- "Aman efendim nasıl olur? Bir insanı nasıl tipiyle değerlendirirsiniz?" diye itiraz etmiş.
Başkan Abe de biraz düşünceli :
- "40 yaşını aşmış her insan kendi tipinden sorumludur." yanıtını vermiş.
Tabii ki burada kastedilen sadece fiziksel özellikler değil, insanı oluşturan her şeyin (genel hal,tavır ve tutum gibi) birleşimi...
İnsanın ruhsal durumu ve kişilik özellikleri sesine yansıdığından dolayı, ne kadar saklasa da karakterini ele veren bazı ip uçları sunuyor.
Bundan dolayı, yüz yüze / telefonda konuştuğumda sesinin frekansını beğenmediğim hiç kimseyle iş yapmamayı seçiyorum hep... Bunun da çok faydasını gördüm.:)
 
Benim bilgim de o minvalde, rakamı görünce bayağı şaşırdım haliyle...
Sanırım 2 yıl kadar önce Çanakkale'de oturan biri yeni üretim(Endonezya?) olanını satıyordu 1500 TL'ye...
70 ve 75 arası üretimleri hiç de iyi değiller hatta en kötü dönemi olarak biliniyorlar
78 ve 83 arası en iyi dönemi. Sonrasında 90'larda tekrar Fujigene dönüş zamanı ve iyi serilerler çıktı.

82 ve 86 AS200 karşılaştırması. 82 inanılmaz güzel.
Bu yazdıklarım Artist serilerinden Lespaul ve Jazz kasalar için geçerli. Başka tip Ibanez'den hiç anlamam :)
 
Adsız.png


Pırıl pırıl kafalar :D
 
Dİrekt konu ile birebir alakalı değil ama biraz evvel yaşadıklarım ve modelini bilmediğim son Gibson'lı ilanı da görünce yazmadan edemedim.. Böyle fiyat abartanları aradığında kazıkçıysa baktı yemiyor, zaten kaçıyor da bazıları enteresan, ama bunun ağacı şöyle, gitarist arkadaşım 10 gitar denedi de bunu seçti, ama Erkan Oğur'da da aynısından var, yok klavyesini Metin Türkcan cilaladı hesabı zırvalara aklen de inanıyor...

Bazen insan psikolojik olarak elindekinin değerini abartmaktan, insanlara öyle söylemekten hoşlanır.. Hele kaale aldığı birileri gönlü olsun diye gitarına güzel dediyse.. Baktı çevresindeki insanlar yiyor, itiraz eden yok, "hakikaten neymiş yaa" diyip aynı yalana kendi de inanır, realiteden uzaklaşır.. Bunlara kazıkçı değil de bir nevi hasta gözüyle bakıp, tek başına bırakmak gerekir belki..

Daha 30 dakika önce geldi bir tanesi, semtten delikanlı, abi gitarımı satmak istiyorum, yardımcı ol diye.. sıfırı 1000 lira olmayan (o da kaç taksitle) gitara 1000 lira istiyor, hem de gitarı çizik içinde.. Kurmuş kafasında şöyleyken böyle, 500'e satarsan öpüp başına koy dedim, küfür etmişim gibi baktı, ben olsam 300 de vermem dedim, küstü gitti.. Yazık iyi de çocuktu..

Bir de İstanbul Haznedar'da bir arkadaşımdan birinin ben Türkiye'nin en iyi 7. gitaristiyim (rakam sallama, hatırlamıyorum o kadarını) dediğini duydum, bir süre sonra da bu arkadaşla aynı arkadaşımın dükkanında tanıştım. Çevresine resmen yedirmiş adam, nasıl becerdiyse ya da ne biçim bir çevresi varsa..Benimle konuşurken konu müziğe ve gitara geldi, o laflara direk girmedi ama konuşmasından, millet benim için şöyle diyor laflarından, her halinden bu duruma kendinin de inandığı belliydi.. Vaktiyle ben de sahneye çıkardım, fena çalmazdım ama eskidik biraz, bir gün benim dükkana gel, 2 gitar, 2 amfi var, beraber çalalım dedim, en az 1 sene oldu, henüz gelmedi.. O kadar özgüvene ertesi gün gelir diye bekliyordum.. Bu iki arkadaş ta üniversite öğrencisi, ikisinin de en azından akıllı telefonu ve interneti var..

Garip ülkeyiz vesselam..
 
Son düzenleme:
http://www.sahibinden.com/ilan/ikin...bali-hastasina-turkiye-de-tek-352413442/detay

Ebay'de 500$ olan amfiyi itele millete yavuz çetin sömürüsüyle... yorum yok

Daha ucuza memlekette 30 wattı var. Bir de bu JTM serisi ısınma sorunu ile meşhurdur. Bazıları bu yüzden elde kalıyor. Sonra işin yoksa 500-600 dolara trafo getirmekle uğraş Amerikalar'dan. O da board kısmında bir hasar olmazsa. Evet pcb board. PTP değil. Fan da yok bu arada:

marshall-jtm622-1995-1997-249216.jpg


Isınma sorunu olmasa dahi, değil Türkiye'de, dünyada tek kalmış olsa bu fiyat etmez.
 
Daha ucuza memlekette 30 wattı var. Bir de bu JTM serisi ısınma sorunu ile meşhurdur. Bazıları bu yüzden elde kalıyor. Sonra işin yoksa 500-600 dolara trafo getirmekle uğraş Amerikalar'dan. O da board kısmında bir hasar olmazsa. Evet pcb board. PTP değil. Fan da yok bu arada:

marshall-jtm622-1995-1997-249216.jpg


Isınma sorunu olmasa dahi, değil Türkiye'de, dünyada tek kalmış olsa bu fiyat etmez.
PTP olmayan bir marshall. 6 adet lambaya sahip olmasına karşın fanı olmaması...
Şahsen böyle bir seriye kuruş para verilmemesi lazım o zaman. Hani Plexi ya da Limited JCM'lerden biri olsa anlarımda. :(
 
Evet, baya özel bir Fender Meksika Standard Strat'la karşınızdayız. :D İçindeki ''mekanizmanın'' yanına ektradan özel orjinal amerikan eric clapton ''mekanizması'' taktırmış arkadaş, böylece 7 milyarlık amerikan delux fenderleri şu an ''solluyor''muş, evet değerli Turkrock üyeleri, ne diyorsunuz :D

https://www.sahibinden.com/ilan/iki...leri-fender-stratocaster-ozel-352548993/detay

Gidip kapışalım diyo bu özgüven Bi Amanda cerny'e yürüyen dayıda var bide bunda :D
 
Geri
Üst