Thomann'dan Alışveriş

yani türkiye'yi seçtikten sonra thomann ın gösterdiği fiyata %18 mi ekliyoruz sadece ödenecek toplam parayı bulmak için? kargo ücreti falan nasıl hesaplanıyor ?
 
Bi sorum olucak 30 kilo ve 1500 euro sınırı var gümrük mevzuatında ozaman türkiye seçtiğimizde ürün 1420 euro çıkıyor ve 30 euro kargo türkiyede 18 kdv ödediğiz ürün 1500 euro altındamı işlem görüyor.sınır %18 eklenmemiş fiyatamı uygulanıyor
 
Ürünün faturasında yazan değerden gümrük vergisi hesaplanıp tahsil edilir. Vergilendirme yapılırken kargo ücreti de eklenmez. Sadece gelen ürünün fiyatı neyse onun üzerinden vergilendirme yapılır...
 
Yani kutuya attım 1420 eurokargo hariç bu rakamın kdv sini ödeyip alabiliyorum.1500 euronun altı oluyor..tşk cevap içinde sorum farklı..gümrük mevzuatındaki 1500 euro sınırı thomanın çıkış faturasına göremi
 
Son düzenleme:
7sinde vermiş olduğum siparişi bugün teslim aldım. aslında İstanbul'a pazartesi günü giriş yapmıştı paket, ama Arnavutköy-Zeytinburnu arası paket 2 defa mekik dokudu nedense ve bugün gidip teslim aldım, çok şükür yine taş gibi paketlenmiş ve herhangi bir kırık-ezik-çizik olmadan elime geçti. Thomann bu işi gerçekten iyi yapıyor...
 
Arkadaşlar selam.. Thomann'dan bir gitar siparişi vereceğim. Ürün 30 euro kargo ücreti ile birlikte 1079 euro olarak gözüküyor şuan sepette. Türkiye'ye girdiğinde yüzde 18 ile birlikte 1295 euro oluyor. Yani ben bu ürünü teslim aldığımda cebinden toplam 1295 euro'mu çıkmış olacak? Yoksa ayrıca bir ücret ödemek gerekiyor mu?
 
Ben yaklaşık 25 gün önce sipariş verdim ve şok bir sürede 8 günde adresime geldi %20 ödedim ürünümü teslim aldım inanın doreden alış-veriş yaptığımda daha fazla sorun çıkıyordu takip sayfasından aşama aşama izliyorsun fiyatlarda güzel daha ne olsun + ürünler elime ulaştıktan sonra yorum yaptım 15euro hediye çeki verdiler insanı tahrik ediyorlar :)
 
Arkadaşlar bu konuda yaptığım araştırmalar ve gerek DHL gerekse İkamet ettiğim yerdeki (Karaman) gümrük müdürlüğü ile görüşmelerimde şu sonuca ulaştım.
1- Thomann dan yapılan alışverişlerde Türkiye'ye gönderilerden VAT yani Almanya'daki KDV düşülerek size hesap çıkarıyorlar.
2- 30 € Kargo
3- Türkiye'de sorun çıkmaması için gönderinin ticari satınalma olarak değerlendirilmemesi gerekiyor ki bu BİLGE sisteminde varsa önceden yaptığınız şahsi ithalat verileri ile sipariş edilen ürünün aynısından 2'den fazla olması ile değerlendiriliyor.
4- Siparişinizin 30Kg.dan az ve kargo hariç 1500€'dan düşük değerde olması gerekiyor. Ancak Gümrük Kontrolörleri eğer malın değerinin daha fazla olduğunu düşünmeleri durumda bu tutar baz alınmayabilir.
5- 75€ altı siparişler yine ticari olarak değerlendirilmezse muafiyet kapsamında
6- Siparişiniz DHL ile PTT'ye iletiliyor. Buradan sipariş adresinizde bulunan PTT gümrüğüne gönderiliyor. İncelemelerde sorun olmaz ise yani yukarıdaki koşullarda bir sıkıntı çıkmaz ise kargonuz size yönlendiriliyor. PTT memuruna Gümrük vergisi (Avrupa Birliği Ülkelerinden geliyorsa %18 diğer ülkelerden ise %20) ödeniyor ve ürün teslim alınıyor.
7- Eğer gümrük memurları bir sıkıntı görürse sizi davet ediyorlar ve beraber kargoyu açıp inceliyorsunuz. Yanınızda sipariş ve ödeme belgelerinizi de götürmelisiniz bu durumda. Bu aşamadan sonra size yine ürünü teslim ediyorlar.
8- Bilge sistemi yani Gümrük Müdürlüğü otomasyonunda sistem rastgele olarak ürünlerin kontrol edilmesini talep eder bu durumda 7. maddedeki işlemler yinede yapılabilir.

Benim bildiğim sistem bu şekilde işliyor. Eksiklikler varsa deneyimi olan diğer arkadaşlar da eklemeler yapabilirler.

Herkese iyi alışverişler dilerim.
 
Ben yaklaşık 25 gün önce sipariş verdim ve şok bir sürede 8 günde adresime geldi %20 ödedim ürünümü teslim aldım inanın doreden alış-veriş yaptığımda daha fazla sorun çıkıyordu takip sayfasından aşama aşama izliyorsun fiyatlarda güzel daha ne olsun + ürünler elime ulaştıktan sonra yorum yaptım 15euro hediye çeki verdiler insanı tahrik ediyorlar :)
Çok çok teşekkürler... Bu hafta siparişimi vereceğim o halde :)
 
http://www.thomann.de/intl/tc_electronics_hall_of_fame_mini.htm

şu pedal VAT hariç 66.39€ yapıyor. kargosu 30€. pedalın kendisi 75€'dan düşük olduğu için vergi falan ödemeden toplam 96.39€'ya geliyor değil mi? Compel'den alınca da 297tl yapıyor çok büyük bir fark yok ama meraktan soruyorum.

Evet, vergi kargo haric tutar uzerinden hesaplaniyor. Haftaya bir siparisim olacak thomann'dan. Alim-satim bolumune ilan da actim. Tahminen 5-6 kisi ortaklasa girecegiz kargonun thomann-turkiye kismini dusurmek icin. Siz de dusunurseniz dahil edelim hain planlarimiza:)
 
Merhabalar. Bu ürüne vereceğim para resimdeki 788 lira mı yoksa 788+%20 mi onu tam şeyedemedim.
 

Dosyalar

  • wp_ss_20150512_0001.png
    wp_ss_20150512_0001.png
    53.7 KB · Gösterim: 463
Geri
Üst