EZ bass saçmalıyor

EZ bass, bugün yazdığım bir bas hattının ilk iki - üç notasını çalıp, diğerlerinin volümünü giderek düşürerek (ve son notada neredeyse sıfırlayarak) çalmaya başladı. 7-8 notalık bir patern, kopyaladığımda da hepsinde aynı şeyi yapıyor, ilk iki-üç notayı çalıp, geri kalanında volüm giderek ve ani bir şekilde düşüyor.
EZ bass ile daha önce bu sorunu hiç yaşamamıştım, ilk defa oluyor. Guitar pro üzerinde yazdığım dosyayı midiye çevirip Reaper'a taşıyorum. Şimdiye kadar hep bu proses ile çalıştım, hiç sorun olmadı.
Notaların velocity değerlerine baktım bu arada, değişik bir şey yok.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Otomasyon mu açık kaldı acaba bir yerlerde.
Çok abuk bir durumdu, söz konusu notalar ile ilgili bir problem olduğunu keşfedebildim sadece. Volüm otomasyonu itibariyle filan bir şey göremedim.
Çözüm olarak, bir önceki sorunsuz mezurda yer alan notayı kopyalayıp, diğer notalar için transpoze ettim (midi penceresinden manuel olarak).
Epeydir kullanıyorum, ilk defa böyle bir şey başıma geldi.
 
Doğrusu, tam olarak anlayamadım sorunu. EzBass kullanmadım ama benzer birşey birilerinin başına gelebilir, sorunu anlar gibi oldum da, çözümü anlayamadım. "Söz konusu notalarla ilgili" olan nedir tam olarak? Reaper'dan mı, EzBass'dan mı yoksa Guitar Pro'dan mı kaynaklanıyor? Amma da program bağımlısı olduğumuz da çıktı ortaya :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
4 notalık bir bas paterni düşün; ilk iki nota çalınıyor, diğerlerinde volüm sıfıra yakın seviyeye gelecek kadar (ve giderek) düşüyor.
Ben de ilk iki notayı kopyaladım, diğerlerini o notalardan "yaptım":) Sorun kalmadı. O son 2-3 notanın nesi değişikti, onu çözemiyorum.
Sorun bence EZ Bass kökenli, Reaper olmasına ihtimal vermiyorum. Guitar Pro'dan emin değilim.
 
Çok ilginç bir durum, Ezbass'dan oluyorsa update işi çözebilir. Toontrack Product Manager'de update görünüyorsa, güncellemek çare olur. O da olmadı, toontrack'e bir mail ile sorulabilir.
 
Geri
Üst