Amfi Program Tavsiyesi.

Merhaba, bilgisayarım için amfi programı arıyorum. Daha önce sadece Guitar Rig 5 kullandım. Başka alternatifler var mı? Guitar Rig 5'ten memnunum ama başka alternatifler varsa bilmek isterim.
 
18 yılda çok değişti. Guitar Rig gibi bir sürü efekt ve amfi simülasyonu olan bir şey arıyorsanız Softube Amp Room en düzgünü. Softube ekosistemine giriş yollarından biri olduğundan sık sık indirime giriyor, $79 gibi fiyatlara düşüyor.

IK Multimedia'nın AmpliTube 5'i de yeni amfileri kullanırsanız epey iyi, ama çok pahalı ve kullanması da epey zor. İndirim beklemek ya da Thomann'dan AXE I/O yanında almak en iyisi.

Audio Assault, Neural DSP, Plugin Aliance, Kuassa ve Mercuriall ise tek tek amfilerin simülasyonları yapan en iyi firmalardan. Daha bir sürü var ama.

Ücretsiz böyle şeyler var:


Guitar Rig 5 kullanmanızı önermem ama, 18 yıl oldu o çıkalı, antika dediğimiz amfi simülasyonları Guitar Rig 5'in yanında modern kalıyorlar. Yukardaki herhangi bir ücretsiz amfi simülasyonu Guitar Rig 5'den kat kat daha iyi olacaktır. 18 yıldır en önemlisi IR'lar çok gelişti. Özellikle Audio Assault ve York Audio IR'larını öneririm. İyi performans almak için ses kartının ve monitörlerin ne olduğu da çok önemli tabii. İyi değillerse programlara para yatırmak yerine ücretsiz olanları kullanıp, öncelikle monitörleri ve ses kartını güncellemenizi öneririm.
 
Son düzenleme:
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Geç cevap veriyorum. Özür dilerim, kusura bakmayın. Şimdi ilk önerdiğiniz uygulamanın demosunu kullanacağım. Marshall ile de anlaşmaları var anladığım kadarı ile. Çok teşekkürler önerileriniz için. Tek tek amfileri ayrı ayrı satan firmaları da pek tercih etmiyorum fiyat sebebi ile ne yazık ki. Guitar Rig 6'nın da demosuna baktım bu hafta. Arayüz oldukça değişmiş, zor alıştım biraz. Soft Tube'u denedikten sonra yine yanıt yazmaya çalışacağım. Teşekkürler tekrardan.
 
Guitar Rig 6 sadece 3 yeni amfi ekledi, kalanları yine eskiler. Eklenenler de iyi değil. İnsanlar Guitar Rig'i genelde synth ile filan kullanıyor artık, pek gitarla kullanan kalmadı.
 
Guitar Rig gibi bir sürü efekt ve amfi simülasyonu olan bir şey arıyorsanız Softube Amp Room en düzgünü.
Geçenlerde Line 6 Helix Native'i denedim. All in one kafasındaki pluginler arasında en iyisi gibi geldi kulağıma. Stok kabinleri pek iyi değildi, biraz fizzy bir tonları vardı ama OwnHammer IR'lar ile birlikte plugin resmen şahlandı. Fiyatı bir plugin'e göre epey uçuk ama maalesef ki döviz karşısında boynumuz kıldan ince :d Siz ne düşünüyorsunuz Helix Native konusunda?
 
Geri
Üst