Cubase 10.5 düşük ses sorunu

Arkadaşlar selam sorunum basit ama can sıkıcı şu anda cubase 10.5 kullanıyorum aslında cubase 5 tede aynı sorunu kısmen yaşıyordum./bu arada 10,5 u bir senedit kullanıyorum daha çözemediğim şeyler var…projemi yapıyorum gayet güzel..mp3 yada waw olarak export ediyorum ve başka bi bilgisayarda dinleyince volume hep çok düşük kalıyor..çalışırken haliyle sesi açtığım için ben farkına varmıyorum ama export edip başka yerde dinleyince hep düşük kafayı yiyeceğim sonra projenin üstünden açamaya çalıştıkça bozuluyor..ne yapmam lazım yardım edin lütfen…
 
Miksaj konusunda yapılmaması gereken en temel (hatta ilk) hatayı yapıyorsunuz gibi duruyor. Programın master kanalının sesini artırmamalısınız. Tüm cihazlarda aynı sesi alma olayının detayları çok, yani elbette bildiğim kadarıyla yazıyorum ama eğer siz miksajı yaptığınız programın sesini artırırsanız baştan yanlış başlamış olursunuz. Ben mi yanlış anladım bilmiyorum ama tek tek kanalların sesini artırmanız gerekiyor, onları da elbette "clip" ışığı yanmayacak şekilde yapmanız gerekiyor. Sesleri bu şekilde dengeledikten sonra genelde cubase'den mixdown alıp mastering için başka bir yazılımda tekrardan işlemden geçirmeniz gerekiyor, ayarlar ve eklentiler bana karışık geliyor, şöyle yaparsanız süper olacak demek de zor ama bu konuda eklentiler var.

Ben hatalı olsa bile master kanalına mastering eklentilerini çağırıp olayı kısaltmaya çalıştım, bu şekilde de sonuç alınabiliyor ama doğrudur diyemem, deneyebilirsiniz. Master kanalında waves'in mastering eklentileri yanında maximizer ve limiter da var. Benzer eklentileri, cubase'in kendi ayarlarında da bulabilirsiniz. Bir de bunlar haricinde olması gereken loudness ayarları ve true peak olayları var, yani sonraki aşama onları ayarlamak olmalı ama önce sağlıklı şekilde ses almanız gerek, şu durumda düşük ses sorunu değil de olaya yanlış başlama sorunu var gibi duruyor.
 
Son düzenleme:
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Hocam derdim mastering yada miksaj değil aslında henüz oraya gelmeden yaptığım projenin direk exportla mp3 ünü aldığımda bile çok düşük mesela basit bit şey yollayacağım bi tarafa çok düşük tamam mastering içib waw alıp daha yükseltebilirim ama normaldede o kadar düşük olmamalı sanki..
 
Ben mi yanlış anladım durumu? Örnek yollayın tabii iyi olur.

Merak ettim arattım şöyle bir sonuç çıktı:

Cubase içinde "Control Room" seçiliyse sesi ikiye katlıyor, onu kapatın demişler.
 
Son düzenleme:
Geri
Üst