Kaplamalı Tellerde String Cleaner Kullanımı

Merhabalar, Elixir gibi kaplamalı tellerde string cleaner kullanılabiliyor mu? Hangi fretboardlı gitarlar için kullanılabiliyor? Ne kadar faydalı oluyor? GHS Fast Fret, D’Addario XLR8 ve Fender Speed Slick ürünlerinden hangisini daha çok tavsiye edersiniz?
 
Tellerin ömrünü uzatmak açısından, kaplamalı tel için tel temizleyicisine gerek yok. Ama çalmadan önce sürerseniz telleri kayganlaştırıyor.

Nanoweb ise zaten kaygan olduğu için hiç gerek kalmıyor. Optiweb için keyfe keder kullanılabilir, lüks biraz.

Her çalımdan önce sürmeye üşeniyorum, o yüzden ben gereksiz buluyorum tel temizleyiciyi (fast fret), öylece duruyor. Kullanım ömrü epey uzun ama fiyatına göre.

Arada gitara sevgi göstereceksem sürüyorum.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Ben tel temizleyici olarak Music Nomad kullanıyorum. Elektroda Elixir kullanıyorum. Ama fretboardun tel temizleyici ile ilgisini anlamadım 🤔
Tele sürdüğümüzde illakı fretboarda değebiliyor veya gitarı çalarkende değebileceği için acaba bazı ağaç veya finished fretboardlar için bu string cleanerlarlar uygun olmayabilir mi diye onuda sormak istedim.
 
Tele sürdüğümüzde illakı fretboarda değebiliyor veya gitarı çalarkende değebileceği için acaba bazı ağaç veya finished fretboardlar için bu string cleanerlarlar uygun olmayabilir mi diye onuda sormak istedim.
Çaldıktan sonra yaparım tel temizliğini, zira elimden işeyen bir yapım var sıcak havalarda. Hazır elimin kiri tazeyken silerim. Çalmadığım zaman tel klavyeye değmiyor sonuçta 😊 o nedenle sanırım ilişkiyi kuramadım.
 
Elixir optiweb kullanıyorum arada dunlopun tel temizleyicisini sürüyorum. Kayganlaşıyor güzel oluyor bir zararı olmaz. Elixir tellerde sanılanın aksine uzun süre kullandıktan sonra kir birikiyor aralarında sürmek faydalı olacaktır.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Elixir, GHS ve D’Addario ya mail atmıştım konuyla ilgili ve gelen cevaplar özet olarak.

Elixir: Tel temizleme ürünlerini kaplamalı telleri için kullanmanın önemli olmayacağını onun yerine çaldıktan sonra tüy bırakmayan bir bezle silmenin yeterli olacağını söyledi.

D’Addario: XLR8 string cleaner ürünü için kaplamalı tellerde kullanmayı önermiyor ömrünü azaltabileceğini söylüyor ve zarar verebileceğini söylüyor.

GHS: Fast Fret ürünü için kaplamalı teller için kullanabileceğinizi kaplamalı teller için zarar vermeyeceğini temizlemekte ve kaygan hissetmekte faydalı olabileceğini söyledi.
Kısacası kaplamalı teller için Elixir pek gerekli bulmuyor, D’Addario kesinlikle kullanılmamalı, GHS ise isteğe göre kullanılabilir ama pek etkili olmayacak.

Cevapların orjinal halini okumak isteyenler olursa
Elixir:
Thank you for your email.
Since our strings are protected with a coating, it is not necessary to use any cleaning agents. If you would like, you can wipe down your strings after playing with a lint free towel.

Best Regards,

Carol Hardin
Sales Operations - Customer Support/ELIXIR® Strings/Performance Solutions Division

D’Addario:
Thanks so much for reaching out to us regarding our XLR8 product! Due to the nature of coated strings, we do not recommend that this be used on them, as this could contribute to a lesser lifespan of the coated strings themselves. This may cause some premature wearing, as for this reason we do not advise it.
Emery - Consumer Support Specialist

GHS:
Yes, you can use fast fret on coated strings. It will not harm the coating it will remove any dirt and make the strings feel slicker.
Elizabeth Randall
 
Geri
Üst