Ibanez'den yeni preamfi: Pentatone

Tek kanal ama post boost footswitch opsiyonlu, (ayrıca sabit pre boost da var istenirse) tipik kontrollerin yanı sıra 5 bant parametrik EQ'lu ve noise gate içeren bir preamfi.
Ibanez neden böyle bir ürünle piyasaya girme ihtiyacı hissetti bilemedim, buna benzer pek bir şey de görmedim son zamanlarda. Biraz Mesa Boogie pedalları, biraz da Theta Pedal Preamp havasında.

1 kiloymuş meret.
Sanırım metal kitlesini hedeflemişler ama, çok da kestiremedim.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Stephan Forte coşturmuş, to lar gayet başarılı bence:

Evet tonlar güzel ama, insan şunları düşünmeden edemiyor:
1)Bu sinyal yolunda IR vs'nin rolü nedir?
2)Burada bir analog pedal yerine tümüyle dijital preamfi olsa ne fark olacaktı?
İş daha arada kalan düşük-orta gainli tonlara gelince dijitalin tökezlediği biliniyor. John Mayer çok güzel açıklıyor zaten; double stoplarda ve armoniklerde ne yapacağını çok kestiremiyor dijital preamfiler diyor. Bu biraz da çalımlar ve tarz ile ilgili. Amfinin çalarken organik bir "hissi" olması çok ön plana çıktığında dijital ile halen sıkıntı var.
Ama bu videodaki gibi durumlarda artık dijital çatır çatır iş görüyor.
Ben kendi hesabıma böyle bir şeye para vermek yerine Preamp Live'a yatırım yapmayı tercih ederim mesela. Kullandım, son derece de başarılı ve çok daha fazla özelliği var.
 
Evet katılıyorum. Analog preamp olarak Victory'nin ürünleri de çok iyi. Hepsinin de fiyatı çok yüksek. The Kraken modelini alacaktım ama sonra vazgeçtim.
En büyük kullanim alanı preampı kötü (veya kısıtlı) anfilerden kaliteli ve üst model lambalı anfilere yakın tonlar alma (hoparlör/kabin elverişli ise). Ses ve ton olarak yine de sınırlı olacak bu tarz preamplar. Fiyat/ performans bakımından orta kalite bir processor çok daha mantıklı. Neural DSP quad cortex (lambalı anfi fiyatında malesef) analog setuplarla aynı kalitede seslere ulaşmış durumda, veya Fractal FM3, Headrushlar, Line 6 HX stomp ve Mooer ge300 hepsi de çok başarılı ürünler.
Ben HeadRush'a yeni geçtim, şuanda keşif aşamasındayım, çok güzel tonları. Iyi bir IR ile alınamayacak bir ton yok gibi. 15-20 sene önceki processorlersen çok çok üstün ses kalitesi ve fonksiyon olarak.
 
Geri
Üst