Ibanez GRG131DX vs Jackson Js11

İlk gitarımı almayı düşünüyorum ve bu 2 gitar arasında kaldım.Genel olarak nu metal ve rock çalmayı planlıyorum hangisini almam daha iyi bir tercih olur ?
 
öncelikle hoş geldin, arama kısmından bu gitarların adını aratırsan daha sağlıklı ve güzel bir sonuca ulaşırsın. ama gitara jackson js11 ile başlayan amatör bir insan olarak sana yine de cevap vereyim.

yılbaşı öncesi şehrimdeki bir mağazadan piyasaya nispeten daha uyguna aldım. grg121dx arasında kalmıştım ama hiçbir yerde ibanez bulamadım ve o sıra internetten alabilecek durumda değildim (hem bütçe aşıyordu hem de görmeden almak istemedim). gitardan çok memnunum. bir arkadaşımda grg121dx var 131dx nasıldır bilmiyorum ama hemen hemen aynıdır diye düşünüyorum. jacskson ile aralarında pek bir fark yoktu. ibanezin sapı bana jackson'dan bir tık daha kalın geldi ama rahatlık olarak aynılardı.

yani özetle şunu söyleyeceğim ha ibanez almışsın ha jackson. evde hangisinin tipini görünce daha çok çalmak isteyeceksen onu seç derim. bu arada nu metal ve rock için bence iyidir. köprüden sap manyetiğine alınca tam bir rock tonu alabiliyorum, en azından beni tatmin ediyor sonuçta bunlar giriş seviyesindeki gitarlar. ben bilerek hh manyetikli seçtim ona rağmen rock çalan arkadaşım gitarımı denediğinde aşırı hoşuna gitti. giriş seviyesindeki gitardan alabileceğin en iyi verimi alırsın yani. bir tık amfide önemli tabii istediğin tonlar için. başlangıçta zaten öğrenmek için istemediğin grupların bile şarkılarını çalmak isteyeceksin o yüzden manyetik konusunda da biraz amfi ayarları ile halledersin. ha ben her tel girerim diyorsan HSH manyetikleri olan bir gitar tercih etmen belki de çok daha iyi olacaktır. örn: GRG170DX
 
Geri
Üst