Unutamadığımız konserler..(1993 yazı)

Herkesin unutamadığı konser
mutlaka vardır.

Ama bir daha asla yaşanmayacak 1993 yazı.
En prime dönemlerinde Metallica,Guns’n Roses,Bon Jovi,Bryan Adams karşı cenahtan Michael Jackson,Madonna vs 😊

Daha sonraki yıllarda İron Maiden dahil tekrar geldiler ama 1993 yazı Türk rock tarihi için dönüm noktası olmuştur bana göre.
O biletleri İnönü stadı çevresinden alırken ki heyacanım hala dün gibi aklımda.

Gittiğiniz en unutulmaz konser hangisiydi? Anıları tazeleyelim,Eyt lileri görelim 😜
 
Son düzenleme:
İlk EYT'li olarak yazayım 😁

İlk stad konserim 98'deki Rolling Stones'tu. Açık tribün bileti almıştık ama teller açıldığı için saha içine inip 20-25 metreden seyretmiştik grubu. Alt grup Athena'ydı. En unutamadığım an Mick Jagger'ın siyahi solistin ayak parmaklarını yalamasıydı 😆 Konser 3 bölümden oluşuyordu. Santra tarafına da sahne kurulmuştu. Eski açık tarafındaki ana sahneden uzanan köprüden geçmişlerdi. Hafif yağmur vardı. Belki de sadece bizim açımızdakilerin tanık olduğum an çok iyiydi : Bob Dylan coverı Like a Rolling Stone şarkısının finalinde Mick Jagger sağ yumruğunu havaya kaldırdığında Jagger'ın tam üzerinde bildiğimiz şimşeğin çakmasıydı. Görüntü fotoğraf karesi gibi 25 yıldır aklımdan çıkmıyor. Ana sahneye dönerken seyircilerin arasındaki önceden hazırlanan platformdan geçerken grup elemanları seyirciyi selamlarken Keith Richards'ın elime dokunması benim için özeldi. Son bölümde sahneye atılan prezervatifi sahaya geri gönderen Ron Wood abimiz cabasıydı. Tek kelimeyle harikaydı.

Bunun dışında 2008 yazındaki Metallica performansı ilk gittiğim 99 performansından kat be kat iyiydi. Hatta Lars konserin sonunda "we'll be here very very fuckin' soon" diyip 1-2 yıl sonraki Sonisphere konserine headliner olarak gelmişlerdi. Metallica'ya o kadar açtık ki sahneden inmelerini istemiyorduk. Konserin sonunda James seyircinin coşkusuna kayıtsız kalamayıp önümüzde diz çöküp ellerini kavuşturmuştu.

Küçükçiftlikpark'taki Maiden'ın headliner olduğu Sonisphere festivali çok özeldi. Zira ilk defa Bruce Dickinson'ı sahnede etli kanlı görecek olmak kendi adıma eşsiz deneyimdi. Ama Maiden için çok küçük bir alandı orası yandaki İnönü dururken.
 
Rock Republic 2005
Slayer hastası olmama rağmen aynı festivaldeki Overkill konseri. seyirci hayvan gibiydi vip denen kısmı dağıttılardı. Gönüllü görevliydim keyifle izledim :D
Blitz reisten imza almak kral oldu

Bir de geçen yaz Bornova'daki Ketencoğlu, seyircisiyle beraber çok keyifliydi :D Zaten listemde 1. Overkill 2. KEtencoğlu

Çok fazla festival konsere gitmediğim için bir tek bunlar var. Hep Beyoğlu Yeni Melek sinemasına tıkıldık. :(
 
1993 Metallica konserine gittim, 98'dekine de gittim o senelerdeki Harbiye Iron Maiden'a da gittim ama herhalde 98'deki Malmsteen konseri fenaydı. En çok kaçırdığıma üzüldüğüm şimdilerde 2011 Judas Priest tabii ki.
 
2005 Fransa Nimes Rammstein (headliner Manowar)

Kız arkadaşımın babasının doğum günü için gittiğim Fransa'da büyük bir şans eseri denk geldiğim konser.

Grup Manowar'ın alt gurubu olarak sahne almıştı. Mükemmel ötesiydi. Manowar çıkması gereken sahneye 1 saat kadar geç çıkmak durumda kaldı. Çünkü adamlar bizi uçurdu. Tekrar tekrar sahneye gelmelerini istedi izleyici. Özellikle Mein Teil efsane performansa sahiptir o konserde. Bu performansın üzerine grubun ne kendisi, nede başkaca bir grup çıkamadı. Konseri izlemek isteyenler Völkerball adı ile aratırsa ne demek istediğimi anlayabilir. Bunu 1. sıraya koyuyorum

2. Sıra ise Ailemle birlikte gittiğim 1991 Moskova Monsters of Rock. Sanırım 2 milyona yakın seyirci vardı. Rusya'da Gorbaçov devrimlerinin ardından düzenlenen devasal konser. Özellikle Metallica sahne aldığında bildiğin yer katmanının sallantısını ne zaman bir Metallica parçası dinlesem yada duysam hala hissediyorum.

3. Sıra 2006 İndio- Coachella festivali. 6 gün boyunca çöl sıcağı ve alkol ile birlikte katılanları kendine getiren Duft Punk performası. (Festivalden günler sonra kendime geldiğimde Madonna'nın da sahne aldığını festivalde tanıştığım kadınlardan öğrenmiştim. Onun performansı nasıl bir fikrim yok 😊 )

Aslında çok canlı performanslar izledim ama benim unutamadıklarım bunlar.
 
İyimiş bu 😆 Benim en unutmadığım an 93 konserinde en önde özel bölümün (adı snake pit di yanılmıyorsam) hemen arkasındaydım.Seek and destroy bitince James snake pite bir pena attı,havada en az 10 çift ayak görmüştüm 😂
O snake pit içindeydim. Konser alanı saha içinde satılan t-shirt'ten almıştım. Seek And Destroy'u seyirci ile birlikte söylemek için aşağıya indiğinde james t-shirt param parça olmuştu. Adamı elleyecem diye Düşün orada verilen savaşı.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
O snake pit içindeydim. Konser alanı saha içinde satılan t-shirt'ten almıştım. Seek And Destroy'u seyirci ile birlikte söylemek için aşağıya indiğinde james t-shirt param parça olmuştu. Adamı elleyecem diye Düşün orada verilen savaşı.
Müthiş bir anı.

Benim için 1993 yılı Türk Rock camiasının konserler bazında Göbeklitepe sidir desem abartmış sayılmam herhalde.
 
93 Metallica konseri. Bunu hatırlayanlar vardır.
Metallica.jpeg
 
1996 yılında pepsi sponsorluğunda Fenerbahçe stadında harika bir konser vermişti,zor yetişmiştik arkadaşlarla.

Az önce vefat ettiğini öğrendim Huzur içinde uyu Tina Turner😔
 
Geri
Üst