Lufthansa ile son zamanlarda gitar taşıdınız mı?

Lufthansa hakkında son mesaj neredeyse 10 yıl önce atıldığı için bilgi güncelleme ihtiyacı hissettim. Son zamanlarda Lufthansa ile uçarken gitarını taşımış arkadaşlarımız, abilerimiz/ablalarımız var mıdır? Kabinde götürebildiniz mi, herhangi bir sorunla karşılaştınız mı? THY ve SunExpress hayli yardımcı oluyor kabinde taşınabilmesi için biliyorum ama Lufthansa ile önceden gitarım yanımdayken uçmadığım için hazırlıksız yakalanmak istemiyorum.
 
Soruna %100 cevap veremeyeceğim, yanıma buzukiyi almaya niyetlenmiştim sitedeki açıklama vazgeçirdi. Valizi verirken sazı göstermem, sonra havalimanında arkadaştan alır kapıya giderim diyordum ama Lufthansa sanırım kurallar konusunda baya sıkı.
Daha önce iş yerinden biri iş seyahati için giderken 2. valize para aldılar (20-30€ civarı galiba) 30kg hakkın var ama tek paket olacak. Havalimanına forkliftle getireceğiz herhalde.
Kabin için de -sanırım Almanya'dan aktarma yaparken gördüm- binerken görevli kapıda birine ekstra ücret kesiyordu. Valizin ebatından mıydı, adetinden miydi hatırlamıyorum.



Taking musical instruments with you​

You have the option of taking your musical instrument with you into the cabin. Depending on the weight and size, you can carry it with you as carry-on baggage or you must book an extra ticket. Furthermore, you can also take your musical instrument with you as an additional item of baggage and check it in.
Please ensure that your musical instrument is packed in a hard protective case with as little room for movement as possible and with good padding. Only in such a way can we ensure that it cannot be damaged by being carried in the cargo hold. This also applies to musical instruments that cannot be accepted as carry-on baggage in the cabin and have to be loaded at short notice. Traditional transport cases are not suitable for transporting.

https://www.lufthansa.com/us/en/sports-baggage#accordion-item-section--454786387

 
Geri
Üst