Emg 81/89 Bağlantı şeması yardım

Arkadaşlar merhaba fantastik bir istekle geliyorum kusura bakmayın.

Bu EMG 89'un Şeması
Adsız.jpg

Bu ise EMG 81'in

Adsız 2.jpg



1 Adet EMG 81 (TW Değil)
1 Adet EMG 89 (Coil split mevcut)

Gitarımda 1 volume pot birde 3 way switch yeri mevcut başka delik yok. Ama delik açılabilesi için güzelde bir alan var o yüzden 1 pot deliği fazladan açacağım.
Gitarımda zaten Master Tone yoktu.
Ben bu şemaya göre Master Tonu iptal edip yerine Bridge manyetik için Volume Pot ekleyeceğim Neck manyetikte zaten EMG 89 olacak.
Amacım 2 ayrı manyetiğin ayrı ayrı ses seviyelerine müdahale edebilmek.
Böyle birşey mümkün mü ?
Circuit Board'a bakınca kafam karıştı pek mümkün değil gibi geldi ama.
 
Selam, doğru anladıysam 2 aktif manyetik ve sadece 2 ses kontrolü istiyorsunuz. Ekteki diyagramda yer alan ton kontrolünü takmayın, kablo çıkışa kadar devam etsin. Yalnız ses kontrolleri "coupled" olacaklar. Şöyle ki, evet sesi her manyetik için ayrı ayrı kontrol edecekler fakat orta pozisyonda biri tam kapalı olursa tüm ses kesilecek. Buna karşın sesi kıstığınızda tiz seslerin kaybı daha az olacak ve ton korunacak diyebiliriz.

Edit: Şimdi farkettim, EMG 89 için coil-split de kullanacaksınız galiba değil mi? Ona göre modifiye edebiliriz diyagramı.
 

Dosyalar

  • Diagram.jpg
    Diagram.jpg
    77.4 KB · Gösterim: 42
Son düzenleme:
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Hocam evet coil split kullanacağım yalnız şemayı galiba kafamda çizdim.
Neck olarak kullacağım EMG 89'dan kendi volume pot'una gireceğim ve volume pot'undan gelen kabloyla circuit board'ın NK IN'e takacağım.
Bridge'deki EMG 81 İçin ise 81'in kendi volume pot'una gireceğim ordan çıkış alıp circuit board'ın BR IN'e gireceğim
circuit board'ın out çıkışı ise direk jack'a gidecek. Galiba bu sistem oluyor diye düşünüyorum.

Bu şekilde hi gain parçalarda emg 89'un volume'unu en düşük ses seviyesinde tutarak coil split'i açarsam clean'e takın bir ton alabiliyorum distortion açık bile olsa.
aynı anda EMG 81'de volume full olacak ve neck manyetikte clean bridge manyetikde hi gain ses elde edip ikisi arasında 3 yollu switch ile kolayca geçiş yapabilirim diye düşünüyorum.
 
Selamlar, biraz geç oldu kusura bakmayın ama konuyu yeni gördüm. Benim gitarlarımdan birinde 81/89 set var. Toplam 3 volume, 1 tone (push/pull) var. Montajı kendim yapmadım. Orjinalden böyle gelen bir model ama yardımcı olabileceğim bir şey var mıdır acaba?
 
Geri
Üst