2. el amfi alım

sahibinden den nasıl amfi yada herhangi birşey satın alıyorsunuz malum param güvende bu türde açılmıyor uyguna istediğim amfiyi buluyorum adam diyor parayı yolla ben kargoliyim güvenemiyorum tabii satış gerçekleşmiyor önericeğiniz uygulama yada yöntem var mı esenlikler
 
Mümkün olduğunca tanıdık, amfiyi gidip almaya hatırım geçecek kimselerin olduğu şehirlerden almaya çalışıyorum. Teslim aldıracağım kişi enstrümandan anlamasa da önce bir video fotoğraf istiyorum sonra tanıdıkla buluşunca sağlam mı diye teyit alıp alışverişi bitiriyorum.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
en iyisi fakat 16 yaşında asosyal birisi olunca dediğiniz şeyleri yapmak zor oluyor genelde satış uyglamalarını kullanmaya çalışıyorum fakat pek olmuyor
 
2019'dan beri 30'dan fazla alışverişi sahibinden üzerinden yaptım. Bazı alışverişlerim 40 bin lira üzeriydi. EFT yaptım kargo bekledim. Herhangi bir sıkıntı olmadı. Şunlara dikkat edin

1. Kişi tek bir ürün mü satıyor? 1 ürün varsa ben şahsen pek güvenemiyorum. Kişiyi sosyal medyadan araştırın. Şarkı çıkarmış, yeri yurdu belli bir sanatçıysa tercih sebebidir.
Ne idiği belirsiz bir alsatçı ise temkinli olun.
2. Ürünün açıklamasını işten anlayan biri gibi mi yapmış? Yoksa "bilen bilir efsane ürün" gibi yüzeysel mi bırakmış. Buna dikkat edin.
3. Kişiyle konuştuğunuzda ürünle ilgili ince ayrıntılar verebiliyor mu? Dolandırıcı olup olmadığını onunla konuşarak anlayabilirsiniz. Örneğin içinde takılı lambaların marka modellerini sorun. Ömürlerini ve emisyon oranlarını sorun. Yalnızca o amfiye sahip olanların bileceği birkaç soru daha sorun. Kem küm edip net bir şey söyleyemiyorsa muhtemelen elinde öyle bir ürün hiç yoktur. Örneğin ben Neumann marka bir mikrofonun çakma olduğunu mikrofonun kapsülünü açtırarak satın almadan öğrendim. Sonra da almaktan vazgeçtim. Dedim: "Abi. Sizdeki ürün 20 dolarlık aliexpress ürünü. Fotoğraflarda sahtesiyle gerçeğinin karşılaştırması var. Bilmiyorduysanız bilginiz olsun. Ben almaktan vazgeçtim." vb.
4. Ürünün fotoğraflarını daha net görmek istediğinizi söyleyin. 10 küsür tane fotoğraf yollasın farklı açılardan. Çizikleri ve kozmetik durumunu merak ettiğinizi,
bu konuda çok titiz olduğunuzu söyleyin. Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır.
5. Adam gibi selam verin hal hatır sorarak sohbete başlayın. Bodoslama "en son kaça bırakırsın?" diye başlayan sohbet hiç iyi gitmez. Şayet tam aksine, siz çok tatlı dille sohbet etmeye gayret ettiğiniz halde çöp muamelesi görüyorsanız o kişiden alışveriş yapmayın. Ne hali varsa görsün. Üslup çok önemli.
6. Hiç denemedim; ama ürünü almaya ve test etmeye o şehirdeki bir arkadaşınızı yollayacağınızı söyleyin. "Müsait değilim" çekiyorsa dolandırıcıdır. "Tamam gelsin" diyorsa gün ve saat konusunda anlaşın. O gün öğleye doğru: "Arkadaşımın bir işi çıktı" deyin. Daha sonra güveniyorsanız parayı gönderin.
 
hocam ben en çok tatlı dilliden korkuyorum ama tavsiyeleriniz için sağolun
Onda da üçüncü maddede söylediğimi dikkatlice yapmak gerekiyor. Adam bi yıkama yağlama çeker "Tabii efendim. Hiç merak etmeyin. Ürün sıfır gibi. Çok temiz kullanıldı vb." der. Satıcıyı teknik detaylarla sıkıştırmak gerekiyor. Dolandırıcıysa illa ki falso verecektir. Teknik kısımlara hakim olan dolandırıcı olmaz mı? O zaman da altıncı maddede söylediğim şey ile foyasını ortaya çıkarabilirsiniz. Gelip küçük bir deneme şansınız olup olmadığını sorun. Mesafe uzaksa nasıl yapacağınızı sorar. Arkadaşımı yollayacağım deyin. Kaçınır gibi tavır alıyorsa üç kağıtçıdır.
 
Geri
Üst