Mooer GE300 Mixere Nasıl Girmeliyim?

Forumu taradım benzer konu bulamadım. Mooer ge300 prosesörüm var. Konser ve sahnelerde gitarımı prosesöre, prosesörü de direkt mixere giriyorum. İzlediğim videolarda hep sağ ve sol xlr çıkışlarından bağlantı yapıldığını gördüm. Left monodan xlr çıkışı yaptım bir kere mixere ses dengesiz geldi bana memnun kalmadım yani yaptığım tonların ses dengeleri kaydı sanki tonları trs çıkışıyla yapmıştım hep. Sahnede mixer için en verimli çıkış yöntemi nedir sizce? Sağ ve sol xlr çıkışlarından aynı anda çıkış aldığımızda mixerde iki ayrı kanalı girip sağa sola pan mı yapıyoruz? Bilen arkadaşlar aydınlatırsa çok memnun olurum.
 
Prosesördeki soundu evde veya stüdyoda jackla amfiye veya ses sistemine girip ayarlayıp , sahnede xlr çıkıştan mixere girerseniz seslerinizin bozulması normal. Line level olayı var sesin size kötü gelmesinin sebebi bu zaten. (Yıldızlı kısım burası)
Xlr sesi filtreler. Siz bir de tek xlr takmışsınız. Ayarladığınız ses hem filtreli hem mono hem de muhtemelen düşük gelir.
Prosesördeki presetleri hangi çıkışla ayarlarsanız onunla çalmalısınız. Ayriyeten bazı prosesörlerin ayarlarından da seçilebiliyor.

Trs stereo taşır ama gitarda bu olay yine birşeyi değiştirmez. Çünkü gitardan çıkışınızı Ts alırsınız zaten. Bir çıkış aldığınız için stereo ses üretemezsiniz.

Prosesörde iki jack veya iki xlr çıkış varsa ikisini de girersin miksere. İki ayrı kanala. Artık hangi monitörden istersen oralara girersin. Kısaca prosesörden 2 çıkış alabiliyorsan iki kanal ses üretmiş olursun böyle stereo yapabilirsin.

Prosesöründe özellik varsa daha ilginç şeyler yapabilirsin. İki çıkışı aynı amfi efektle almak zorunda değilsin. Çıkışın birini fender amfiyle preset ayarlarsın diğerini mesa bugi ile yaparsınız.
Stereo efektler varsa alette phaser gibi yine alete bağlı olarak ses 2 monitör arasında gider gelir. Uzamsal gibi olur azcık.:)) ama azcık.
Veya sadece pan yapabilirsin.

Hangisi mixer için daha verimli dersen önce kablo kalitesi önemli. Xlr gürültüyü azaltır. Daha verimli denilebilir.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Aleti henüz tam çözemedim pod hd500 lerde sağ ve sola farklı amfiler koyabiliyorduk bunda oluyor mu bilmiyorum. Ben bir tane daha xlr alıp sağ sol çıkış yapıp sahnede deneyeyim. Evde frfr hoparlörüm olmadığı için tonlarımı mekan boşken gidip mixerde yapıyorum o yüzden ton yapma açısından sorunum yok. Teşekkürler
 
Geri
Üst