Genel Elektro Gitar Hakkında

1 - Arkadaşlar ilk kez elektro gitar alıcam. Amfi ve gitar için 12 bin gibi bir bütçem var. Biraz araştırma yaptım bir kaç gitar buldum. Sizce hangisi alınır ya da öneriniz var mı? Daha çok Hard Rock ve Metal seviyorum ama bir yandan Blues da hoşuma gidiyor.

2 - Öğrenmeye gelince sizce evde öğrenilir mi? Yaşadığım yerde bir eğitmenden ders almak gibi bir imkanım yok.


 
Genelde bu sorulara verilen cevaplar soru sahibi tarafından s*ke sallanmaz yine bildiğini okur. Ben yine de vereyim.
İkisi de alınmaz. Sıfır hiç alınmaz. Üzülürsün. İlle ikisinden birini alıcam diyosan bilen birini götür çalsın.
Hard rock metal blues aynı anda seviyo olabilirsin. Tek gitarla da hepsini yaparsın zaten. Sesi manipüle eden şey amfi ve manyetiklerdir. İyi bir amfi manyetik ikilisi varsa her şeyi yaparsın tek gitarla da. Yaparsın ama hepsi çok iyi olamaz. Sert gitar alırsın yumuşak çalınca iyi duyulmaz. Strat alırsın metal iyi duyulmaz. Van halen abimiz mesela stratına güçlü manyetik takmış cayır cayır rock çalar. Steve lukather abimiz aktif emg takmış hem humbucker hem single istediğini çalar. Vs vs diye uzar.
Amfi tavsiyesi istersen. Bütçen doğrultusunda söylüyorum almaman daha iyi olur ‘ şu yüzden daha iyi olur; ses kartı+pc ile daha iyi sonuçlar alırsın. Kısaca ucuza alacağın hiçbirşey seni doyurmaz. Bu gösterdiğin gitarların 300-500 lira olduğu zamanları forumdaki birçok kişi bilir.
Şuan kur dolayısıyla abartılmış ve parayı hak etmez. 7bin bu gitara verirsen çöpe atmanla aynı şey hemen hemen. Yerinde olsam biraz daha biriktirir daha iyi alırım. Çok güzel ikinci el 11-12bin civarı epiphone standartlar var mesela. İkinci el alacağın 3-4 binlik sxler çok iyidir. Yine 11 -12 ye ikinci el güzel ibanezler bulabilirsin. Bunlara güzel dememe bakma eskiden bunlar bile averaj sayılırdı yani.

Diğer sorun için buna kendin karar verirsin. Bize sormak yerine kendine sormalısın. Forumdaki başka her kişi bu soruya çalmak zorunda değilsin çalma derler. Ve çok doğru. Başkasına sorarsan öğrenebilir miyim diye çalmamalısın bile hiç. Bir sürü youtube videosu var bulabileceğin bir sürü kitap kaynak bir sürü forumda yazı var. Eskiden forumlarda 3 5 sayfa olurdu. Çok konu olmazdı. Şu an milyon sayfa bulursun aradığın soru hakkında. Şuan birşey öğrenmek için birine ihtiyaç duymak aptallıktan düşkünlükten başka birşey değil.
İnternetten uçak motorlarını bile öğreniyoruz:)))
Başkasına ihtiyaç duyacağın nokta deneyim olmalı. Çünkü vakit kaybetmezsin. Daha önce denenmiş başarısız olmuşsa o yola girmemek daha iyidir. Denenmiştir başarılı olunmuştur o yola girmek çok daha iyidir senin için. Senin deneyip sonuç alıp doğru mu yanlış mı karar vermen bütün bunlardan çok uzun sürer.
Forumda birçok kişiler abiler deneyimlerini de paylaşırlar.
Araştırılmadan da kolayca cevaba ulaşmak istenmesi herkesin canını sıkıyor ayrıca. Doğal seleksiyonla böyle kişilerin elenecek hale geleceğini düşünüyorum :)))
 
Geri
Üst