Ipad ve ses kartı dip gürültü sorunu,

Selam arkadaşlar ipad ile ge labs adlı uygulamayı kullanıyorum ancak dip sorunum var. Ses kartımı ipad‘e bağladım clean tonlarda dahi dip var. Kablom sağlam. Kulaklığım sağlam ve ipad elektriğe bağlı değil ses kartını kendi besliyor. Kart behringer um2 daha önce yaşayan var mı bu sorunu?
 
Kulaklıktan değildir, o en son seçenek yani. Ses kartıyla ilgili bir sıkıntı olabilir. Girişlerde hafif temassızlık gibi bir sorun olabilir. Ne çeşit bir dip gürültüsü alıyorsunuz acaba? Ses örneği fikir yürütmemize yardımcı olabilir.

Ben ipad + apogee jam ile garageband uygulamasını kullandım, herhangi bir dip gürültüsü hatırlamıyorum. Distortion içeren amp sim'ler için bu belki olabilir ama clean tonlarda net ses almanız lazım.

Bileşenleri tek tek başka bir ortamda ve clean tonda denerseniz sorunu tespit edebilirsiniz. Benim aklıma en büyük ihtimal ses kartının kendisiyle alakalı bir sıkıntı ya da girişleri ile alakalı bir sıkıntı olabileceği geldi. Herhangi bir elektrik bağlantısı olmadığı için (anladığım kadarıyla) şebeke kaynaklı gürültü olmaması gerek. Örneğin ses kartını bilgisayarda deneyip şebeke kaynaklı dip gürültüsüyle farkı var mı yok mu? diye karşılaştırmanız da mümkün.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Pcde denedim ancak prizden güç aldığı için dip var. cleanler katlanılır ancak, distortion aşırı gürültülü ve sanki elstra bir uğultu var frekansvari. Acaba usb çeviriciden kaynaklı olabilir mi?
 
sorun bu zaten :)

şaka bir yana (şaka değil behro kötüdür) sorun muhtemelen GE Labs... ipad'in her jenerasyonu ve irig HD2 ile kullanmadığım uygulama kalmadı... bazıları sen ne yaparsan yap dip ses yapıyor, gate vs ne koysan olmuyor... GE Labs iyi tarafları var ama diğer bileşenlerle uyuşmadı demek, ben de iRig ile bile yaptı mesela özellikle gain'li şeylerde

öncelikle GE Labs'den vazgeç, para vermek istemiyorsan da bedava bir sürü app var ipad için.... amplitube bedava paketleri var, Bias amp veya Bias FX, sert tonlar için muhteşem Rhino, efekt lazım değil amfi kabin yeter dersen Tonex ücretsiz versiyon vs vs vs yav ipad'in kendi içindeki Garage Band'i bile GE Labs'den iyi....
 
Pcde denedim ancak prizden güç aldığı için dip var. cleanler katlanılır ancak, distortion aşırı gürültülü ve sanki elstra bir uğultu var frekansvari. Acaba usb çeviriciden kaynaklı olabilir mi?

İşte o ekstra uğultu esas dip gürültüsü diğeri de farklı kaynaklı bir gürültü olabilir. Ben apogee jam'i bilgisayarda clean tonlarda noise gate olmadan rahatlıkla kullanabiliyorum, belirgin bir dip gürültüsü olmuyor. Disotrtion'lu tonlar için noise gate gerekiyor.

Dediğim gibi değiştirebildiğiniz diğer bileşenleri de değiştirip denemeniz gerekiyor. App'den başlayarak :)
 
kartı bilmiyorum ama üstünde mutlaka Input gain ya da Instrument Gain vardır, onu da kısman lazım... çoğu kart -6, -10 db filan randımanlı çalışır... öyle girişi gain'li yollarsan her türlü gürültü olur
 
değil... behringer öyle

iRig HD2 ile ipad'in Mini'den Pro'ya tüm versiyonları ile bildiğin tüm mobil uygulamaları kullandım neredeyse... çok az sorun yaşadım onlarda da zaten dandik app sözkonusuydu
 
Geri
Üst