Pentagram Ton Paketi


Image.jpg




Sevgili TürkRock halkı, bildiğiniz üzere yurtdışında birçok grubun gitar tonlarının taklit edildiği ton paketleri satılıyor fakat ülkemizde bu tarz içerikler yok denecek kadar az bulunuyor. Pentagram'ın tonlarıyla ilgili koca internetteki tek içerik ise Metin Türkcan'ın bizzat gelip bu forumda 15 yıl önce yazdığı ekipman bilgilerinden ibaret. Ben de 2 ay önce bunu kendime görev bilip bir ton paketi hazırladım.

Tonlar burada çoğu kişinin satın alarak veya illegal yollarla erişim sağladığı Neural DSP'nin Archetype: Nolly programı için yapıldı. Ayrıca içerisinde bu paketi tanıtmak için demo olarak hazırladığım Shahryar şarkımın tonlarını ve Guitar Pro dosyasını da içeriyor. Şarkıyı yazarken Pain, Mezarkabul, Kam gibi şarkılardan esinlendim. Görsel tasarımları, Pentagram'a özel kendi kabin simülasyonlarımı programlamam, demoyu kaydetmem derken 150 saat civarı mesai harcadığım bir şey haline geldi. Şarkımı ya da ton test videolarını izlemek isterseniz aynı nick ile Instagram'dan profilimi inceleyebilirsiniz.

Takdir edersiniz ki, bu denli özen ve uğraş gösterdiğim bir şeyin de karşılığı oluyor. TürkRock kurallarına uyup uymadığından emin olmadığım için fiyatını buraya yazamasam da bir yemek parasından az olduğunu söyleyebilirim. Bu tür paketlerin yurtdışındaki alternatifleri 20-30$ gibi fiyatlara sahip olduğu için ülkenin satın alma gücüne göre bir oran belirledim. Son olarak aşağıda içindeki preset'lerin isimlerinin olduğu bir listeyi bırakıyorum. Umarım yıllar sonra bile bu başlığa denk gelen arkadaşların ilgisini çekecek bir şey olur. Halihazırda alan kişiler memnunlar ancak yapılan geri dönüşler neticesinde güncellemeler ve ekstra tonlar getirebilirim.





Preset List.jpg
 

Dosyalar

  • Image.jpg
    Image.jpg
    28.6 MB · Gösterim: 74
Son düzenleme:
Geri
Üst