Topraklama sorunu

Laptoptan amfi simülasyonu kullanıyorum, fişe takınca çok yüksek bir gürültü geliyor fişten çekince veya elimi herhangi bir metal parçaya dokundurduğumda gürültü kesiliyor. Topraklamayı herhangi bir metal aksama dokundurarak kendim sağlıyorum ama bunu benim yerime yapabilecek bir aparat var mı? Yani gitara veya kablolara takınca topraklamayı sağlayan. Nasıl bir çözüm bulabilirim?
 
Prizin topraklanması lazım, bu durumun başka bir çözümü muhtemelen yok. Öncelikle kullandığınız prizde topraklama olup olmadığını öğrenin. Eğer prizde topraklama varsa kullandığınız kablo / üçlü priz veya çok düşük ihtimalle adaptör üzerinde problem vardır. Eğer prizde topraklama yoksa yapabileceğiniz pek bir şey yok. Elektrikçi çağırarak topraklama hattına bakılmasını, gerekirse topraklama hattı oluşturulmasını sağlamalısınız bu problem için. Ancak belirtmekte fayda var, yeniden topraklama hattı oluşturmanın fiyatı tuzlu. Genel olarak eski binaların banyolarındaki prizlerde topraklama bulunur, bilgisayarınızı buraya takarak deneme yapabilirsiniz. Eğer sonuç değişmez ise muhtemelen binada topraklama yoktur.
 
Ben de şunu ekleyeyim, pilde çalışırken her zaman daha az dip gürültüsü oluyor. Diğer tüm her şey tam olması gerektiği gibi olsa bile elektrik hattına bağlıyken daha fazla dip gürültüsü alıyorsunuz. Teknik sebebini bilmiyorum ama benim denemelerimde hep böyleydi.

Sanırım sorunun etrafından dolanılmak istenmiş yani, madem gürültü var madem dokununca geçiyor, o halde dışardan bi' kablo ile topraklayayım dip gürültüsü gitsin gibi :)

Bu sorunu çözmüyor, ayrıca bahsedilen dip gürültüsü bir elektrik kaçağı boyutundaysa mevcut hattan cihaza geliyordur, tehlikeli bile olabilir, diyelim gürültüyü kendiniz topraklayarak giderdiniz, peki kaçak büyürse ne olacak? Ya da hatta o an takılan başka bir cihaz tarafından kaçak olursa?

Yani temel olarak topraklama hattının işlevinin görmesi gerekiyor, cihazları bu gibi durumlarda korumak için oluşturulmuş bir hat, etrafından dolanmadan direkt sorunu çözün derim.
 
Geri
Üst