Thomann.de gitar alışverişi

Merhaba, Thomann.de üzerinden bir gitar almayı düşünüyorum. Almanya'dan tanıdığımla getirteceğim. Ürünün fiyatı Türkiye seçtiğimde 350 euro iken Almanya seçtiğimde 420 euro oluyor. Diğer denediğim ülkelerde de fix 350 euro. Bu fiyat değişikliğinin sebebi nedir acaba?
 
Vergi durumu. Hedef ülke eğer Almanya ise Almanya’ya ait olan vergiyi ekliyorlar. Hedef ülke farklı bir ülke ise Almanya’ya ait olan vergi alınmayarak varış ülkesinde vergi ekleniyor. VAT diye geçiyor thomann da bu durum
 
Ürünün Türkiye fiyat diye bir şey yok... forumda thomann'dan alışveriş diye dev bir başlık var, son 15-20 sayfasını karıştır.
Mevzuat değişti, 150 eur üzeri alışverişler yurda girerken katlanarak ve uğraştırarak iş çıkartıyor başına. Elden getirteceksen de oradaki tanıdığın alsın. Turistik vize ise vergi iadesi de alır.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Turistik değil kendisi vatandaş. Türkiye fiyatından kastım satın alma aşamasında ülke olarak Türkiye seçtiğimizde gözüken fiyat. Sadece Türkiye'de değil diğer ülkeleri seçtiğimde de aynı fiyat oluyor. Sadece Almanya'da vergiyi hesaplayıp yazmışlar sanırsam. Zaten elden getirtmeyi düşünüyorum. Sadece fiyat konusunda kafam karıştı.
 
Thomann başlığında yazmıştım yeni düzenlemeler yolda diye.

Canım bakanım bugün spoiler verdi. Aldın aldın.

 
Elden getirince de mi sıkıntı çıkıcak artık?
Sanmam. Sonuçta elinde taşıyacak. Kendi gitarım bu dedikten sonra niye sıkıntı çıksın. Diyeyim.

Ama bu ülke neler gördü. Mesela araç sahiplerinin ödedikleri motorlu taşıtlar vergisini 1 defa ödemek yetmez ikinci defa daha ödeyin diye kanun çıkardılar. Kanunun iptali için Anayasa mahkemesine dava açıldı. 2013 yılında aynı kanunu iptal eden Anayasa mahkemesi bu defa kanunu iptal etmedi ve millet paşa paşa ödediği mtvyi gitti bir daha ödedi.

Kısaca ülkenin mevcut yönetim şekline bakılacak olursa her şey olması mümkün. Düşün 29 Ekim kutlanmış herkes evine gitmiş. Okula gidecek çocuklar yatmış uyumuş. Hatta Milli Eğitim Bakanı bile yatmış uyumuş. Sonra gecenin bir saatinde bir tivit atılıyor. Okulları tatil ettim.

Bir bakmışsın senin elindeki gitar çok yeni buna vergi alalım biz bile diyebilirler. Ne diyebilirim ki. Bu ülkede artık hiç bir şeyi öngörme imkanı YOK.
 
Merhaba arkadaşlar. Yurt dışından, Thomann gibi güvenilir dağıtıcı firmalardan almak istediğiniz gitar, processor, efekt pedalı vs gibi getirmeye değer ürünler için sipariş vermek isteyenlere yardımcı olabilirim. Ortalama 10 gün ile 15 gün arasında teslimatını sağlayabilirim. Şu ana kadar sadece kendim için alışveriş yaptım, bir başkası için tecrübem olmadı. Karşılıklı güven konusunda nasıl bir yol izleyeceğimize birlikte karar veririz. İlgilenen arkadaşlar bana özel mesaj yoluyla dönüş yapabilir.
 
Geri
Üst