25K ya kadar lead gitar için gitar önerisi

Merhabalar düzenli sahne alıyorum squier Cv 50s stratım var. Her tarzdan müziği çalıyorum ancak sololarda istediğim rahatlık ve performansı alamıyorum gitardan bu yüzden değiştirmeyi düşünüyorum. Hemen hemen her tarza gelecek sololarda rahat ve tonları konusunda üzmeyecek bir gitar arıyorum HSH gitarlar düşünüyorum. Önerilerinize açığım
 
Merhaba, jackson soloist geliyor direkt aklıma rahatlık dendiğinde, HH oluyor hepsi sanırım ama yine bir deneyip, ikinci ellere bakarsanız pro olanların manyetikleri baya iyi, floyd rose olmayanların 2. el fiyatları uyabilir bütçenize belki, zuhale baktığımda floyd rose olmayan 36000TL bütçenizin üzerinde ama sıfır olarak en uygunu o;

X serisi hakkında iyi şeyler yazmıyorlar genelde ama rahatlık olarak onlar da rahattır, floyd rose'ları çok üzüyor bildiğim kadarıyla x olanların ve manyetikler seymour duncan olmuyor genelde.
 
Forumun Jackson muhtarı olarak birisine Jackson önerdiği için karşı çıkacağımı hiç düşünmezdim de arkadaşın derdini anlamadan "rahattır" diye gitar önermek komik olmuş.

Öncelikle problemi rahatlık ve performans alamamak noktasında tanımlayarak bizlere kahin muamelesi yapan arkadaşa en derin kalp kırıklıklarımı iletiyorum. Ancak basit bir arama ile memnun kalmadığı gitarın 25.5" skala, 42mm eşik genişliği, C profilli, oiled finishli ve 9.5 radiusta bir sapa sahip olduğunu gördüm. Önerilen gitara baktım o da 25.5" skalada, 43mm eşik genişliğinde oiled finishli. Farklılıkları yalnızca 12"-16" compound radius ve D profilli olması. D profilli olması da ince izlenimi yaratmasın, bir Ibanez gibi fast neck denebilecek kadar özel bir çaba yok üzerinde. Her iki adı anılan gitarı da denk gelip kurcalamış birisi olarak sap kalınlıkları arasında dağlar denizler bir fark olmadığını söyleyebilirim.

Makul bir öneri olarak, ilk önerim skala kurcalamak olurdu çünkü 25.5" ile aşırı rahat eden birisi olarak 24.75" bir gitar elime aldığımda çalamaz oluyorum. Her ikisinde de aynı rahatsızlık varsa işte o zaman radius kurcalamaya başlardım. Burada belki arkadaşın önerdiği soloist hayırlı bir tercih olabilir, sap radiusundan dolayı. Bileni beni güncellesin ancak radius genişledikçe daha düz bir yüzey elde ediyoruz, bu da telleri fretboarda daha yakın hale getirebilmemizi sağlıyor. Daha az efor, daha seri geçişler daha kolay icra edilebilir hale geliyor. Ama kimisi de tatar yayı gibi araya parmak girecek cinsten seviyor. Skala ve radiustan hayır gelmezse veya "ben her türlü zurna gibi öttürüyorum bu gitarları da tam aradığım o son %1lik tadı alamıyorum." gibi bir keyifçilikle arayıştayız, işte o zaman oiled veya boya finish, gitarın gövde şekli gibi noktalara girerdim.

Rahatlığı geçtim, bunun üstüne bir de performans başlığı var. Konu manyetik mi, stabilite mi, çeşitlilik mi hiçbir fikrimiz yok. Diğer taraftan Pro olanların manyetikleri "baya iyi" gibi bayağı komik bir ifade var yine. Hangi Pro bu, Endonezya IWJ Pro mu? Endonezya ISJ Pro mu? ISJ pandemi dönemi QC kusurlu üretimler mi? Pandemi sonrası maliyet düşürme çabasıyla Jackson manyetik takılan Çin Pro mu? Diğer taraftan hangi X serilerine iyi şeyler yazılmıyor veya yazanlar ne kadar biliyor da yazıyor? Hint X serileri mi? ICJ Endonezya X serileri mi? Yine maliyet düşürmek için Jackson manyetik takılan Xler mi? EMGli XMGler ya da Pro MGler mi yoksa Seymour Duncanlı'lar mı? Seymourluysa JB ile gelenler mi SH6 ile gelenler mi? Hangisinde "baya iyi" manyetik var. Hangisi performans sağlıyor? Veya performans için EMG ya da SD mi gerekiyor?

Sonuçta Les Paul ile Gary Moore, Strat ile Malmsteen, Jem ile Vai gibi basitçe ifade edilebilecek birçok farklı konfigürasyonla mutlu birçok farklı gitarist var. Aslında problemi "seri geçemiyorum, elim iyi kaymıyor, gövdeye hakim olmaya çalışmaktan sapa odaklanamıyorum, sol elim çok iyi sağ elim takılıyor" gibi daha güzel ifade etsek herşey çok daha rahat ilerler.

Normalde kendi derdine mesai yapmaya erinen insana vakit harcamayı kendime hakaret saydığımdan ilişmemeyi tercih ediyorum ama bazen forumun selameti için emmi gibi yazmak gerekiyor. Naçizane önerim, derdiniz çok mesai harcamadan hızlı bir yanıt almak ya da maksat vakit geçsin etkileşim olsun diye lalettayin cevaplar vermekse bunun için çok güzel Facebook/Instagram ortamları var. 16 yaşında çocuklar Cort X2 övüyor, crackli Neural atan Elon Musk, 2 SX satan Jordan Belfort zannediyor kendini. Ama burada ben hala 2007den kalma başlıklarda meramını tane tane anlatan, üstüne her bir noktayı ele alarak 5 sayfa tartışan insanlardan 10 YouTube videosunun içerdiğinden çok bilgi öğrenebiliyorsam, bunun korunabilmesi adına, bulunulan platformun dinamiklerini -herşeye rağmen- hatırlatmayı da kendime görev görüyorum.

He, "Sana ne dana" derseniz de sorun yok, moderasyon zaten birşey yapmaz ben de engeller geçerim. Emmiliğim tuttu gece gece sadece.

Hayırlı forumlar.
 
Ekleme yapayım ben de madem, önerim kesinlikle gözün kapalı al gibi değil. Zaten yazdığımdan da anlaşılır diye düşünmüştüm ama arkadaş anlamamış sanırım. Kimseyi yanlış yönlendirmek istemem, henüz daha 2 yıldır gitar çalan biri olarak elimin değdiği gitar sayısı çok az zaten, kendimce bilgim dahilinde rahat olduğunu söyledim, sahne alan ve zaten problemi rahatlık olan birinin denemeden alacağına ihtimal vermedim, özellikle de "denemek" diye de ekledim. Denemek için de jackson soloist önermek "komik" değil.

"x olanların manyetikler seymour duncan olmuyor genelde" diyerek zaten x olanların manyetik açısından genel olarak neden kötülendiğini yazmışım, floyd rose anlamında sorun çıkardığını da yine bu forumdan belki de arkadaş'ın kendisinden okumuşumdur. Hiç bir ifademde de kesinlik belirtmediğimden, çok bilgili olmadığım ama yardımcı olmaya çalıştığım anlaşılıyordur.

Pro olanların manyetiklerinden bahsettiğim de bendeki 2 jackson'la ve Zuhal'de gördüğümle kısıtlı, onun da linkini atarak arkadaşın bütçesine biraz uygun olanı belirttim zaten. Yine iyiliğini araştıracaktır ama o fiyat bandında bayağı iyidir.

Bu arada yazım yanlışı uyarısı için teşekkürler, onu da düzeltiyorum.
 
Merhabalar düzenli sahne alıyorum squier Cv 50s stratım var. Her tarzdan müziği çalıyorum ancak sololarda istediğim rahatlık ve performansı alamıyorum gitardan bu yüzden değiştirmeyi düşünüyorum. Hemen hemen her tarza gelecek sololarda rahat ve tonları konusunda üzmeyecek bir gitar arıyorum HSH gitarlar düşünüyorum. Önerilerinize açığım
Hemen hemen her tarza gelen Prs var. Caz yapanı var, rock yapanı var, bluesu var, metali var. Ama bu olay daha çok manyetikte ve ekipmanda bitiyor. Split özelliği olan Humbucker manyetikler var. Ayrıca aktif pasif seçeneği olan manyetikler var. Hem aktif hem pasif hem de split özelliği olan manyetikli gitar tercih ederseniz her yola gelen gitar almış olursunuz. Iyi bir ekipmanınız da varsa Amon Amarth çalarken bir anda caza geçebilirsiniz. Uygun manyetiği takarsanız Fender Strat ile metal çalabilirsiniz.

Rahatlık sizde bitiyor. Bir müzik markete gidip farklı sap kalınlıkları olan gitarları denemelisiniz. Bundan çekinmeyin. Bir çok gitarist bundan çekiniyor ve enstrümandan soğuyor. Bana Jackson rahat gelir. Diğerine Gibson. Çok elit seviye gitar elledim. Bazıları benim için ilk gitarım kadar rahat değildi. Bir arkadaşım aşırı dandik telleri 5 cm yüksek olan bir gitarla çalıyordu. Ona rahat geliyordu mesela o dandiklik. Önemli olan alışkanlık ve senin ellerin.
 
"Deneme" demişken... genelde yeniyseniz yani genç veya yaşınız var ama yine de yeni başlıyorsanız insan çekinebiliyor çünkü orada bir anda satış elemanı da mağaza sahibi de oğlana flüt almaya gelmiş teyze de bir anda dikkat kesilip sizi dinlemeye başlıyor... çok utanç verici. Mağazanın daha tenha olduğu sabah saatlerini tercih edin, satıcılar da günün barzo ile uğraşma kontenjanını doldurmadığı için daha sabırlı oluyorlar. Orası onların alanı müşteri de olsanız ilk tanışma faslı geçene kadar her satıcı sevimsizdir. Ben bu yaşımda 30-40 gitar görmüş geçirmiş insan olarak bile hala elimi uzattığım anda hoop birader dohanma uyarısı ile karşılaşabiliyorum... bu ilk gerilimi atlattıktan sonra derdinizi anlatıp neyi istiyorsanız deneyin.
Flüt alan teyze bakmasın istiyorsanız bence gitarı amfiye takmadan çalın. Bu devirde ve teknolojide neyi neye taksanız bir ses çıkıyor zaten ama gitar gerçekten rahat mı, ayar ve donanımsal kusurları var mı, hissiyatı ve işçiliği nasıl vb... amfiden gelen cvazovv sesine değil bunlara odaklanmanıza izin verir takmadan çalmak. Ne çalsam da rezil olmasam diye de düşünmezsiniz. Zaten çoğu satıcı hemen sesi kökler chuga chuga girişir, bir kaç da arpej yapar şov olsun diye o arada hiçbir fret buzz vs duymazsınız.
 
Squier CV50s stratta parlak sap ve klavye cilası var. 9.5 radius ve nispeten alçak fretleri düşünülürse, bazılarına Jackson veya benzer jumbo fretli ve daha düşük ve compound radiuslu sap belki daha iyi gelebilir.
 
Geri
Üst