Patch Kablo Konnektörü

Pedallarımı bağlamak için boş Monorail kablo aldım. Konnektör olarak Neutrik NP2 RX seçmiştim ama biraz kalın duruyorlar diğer konnektörlere göre. Hicon HI-J63MA05 gibi konnektörler ise baya inceler. Sizce konnektörler arasında sese etki eden bir fark olur mu? Elimde hali hazırda 25 adet Nuetrik var. Bunlar varken daha ince olanlara geçeyim mi? Bolca pedalım olduğu için soruyorum. Hali hazırda 16 tane var ama 14 tanesini kullanmayı planlıyorum. Şu pedallarıma 4 tane daha eklendi :)

Şu videoda ise konnektörlerin ne kadar yer kaplayabilceği ile ilgili tavsiye de var.


Ekran Görüntüsü (1348).jpg



Ekran Görüntüsü (1349).jpg




Şimdi burada konnektör haricince kafamı kurcayan bir sorun ise kabloları bu kadar sıkıştırmak ne kadar doğru? İçindeki iletken zarar görebilir diye düşünüyorum. Tabi zarar görse bile yine sesi iletebilir ama özellikle benim kullandığım Evidience Audio gibi firmalar solid core yani yekpare iletkenli kablo yapıyorlar ve bunlar çok esnek ve kıvrılabilir kablo değiller. Zorlayıp kıvırmakta içime sinmiyor. Sizin düşünceleriniz neler?
 
Abi çift başlı jacklar var, bir yerde görmüştüm. Yanayana pedal dizince ideal olur. Kablolar çok ince olunca hem izolasyon az hem de bazı frekansları yeterli kalitede iletemeyebilir.
Zira bu tarz kısa kablolar kalınca oluyor ve kolay kolay bükülmüyor sizin de şikayetçi olduğunuz konu.
Neutronik kalitelidir her türlü.
Tek sıra dizilimde bunlardan, ikinici siraya geçerken de sizinkilerden güzel olur ama kablo yamulmasi olmaz hem de görsel olarak daha derli toplu olur
6-35-Guitar-Effects-Pedal-Connector-Plug-1-4-inch-Coulper-Interface-Cable-Adaptor-Electric-Ped...jpg

5PCS-6-35mm-1-4-Jack-Plug-Gold-Dual-Plated-Plug-Connector-For-guitar-Effects-Pedals.jpg
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Onlardan bende de var ancak çok zararlılar pedal için. Pedala bastığımız zaman yukarı aşağı oynuyor ve buda hem girişin hemde içindeki anakartın zorlanması demek. Bİr noktada arıza yaratıyorlar. Kablo ise sabit olmadığı için pedalın oynamasında sıkıntı yaratmıyor.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Blok logolu Phase 90'ı yıllar önce almıştım ve o zaman script versiyonu yoktu. Şimdi Script'i yeni aldım ve onu kullanıp düz versiyonu kenara çekeceğim. Yine aynı tarihte Big Muff NYC olanını almıştım ve o tarihte Rams Head ve Green Russian üretimde değildi. Şimdi bu ikisi gelince NYC'yi kenara koyacağım. O yüzden 16 pedalımın 14'ünü kullanacağım lakin ABD'ye giden birini bulursam 15. pedalım Tube Drive olacak 😁 Gerçi onunda bir benzeri Pilot Drive'a sahibim zaten ama gerçeğini kullanmak istiyorum 😆
 
Eğer lehimleri ve izolasyonu düzgün yaptıysanız direnç olarak büyük bir fark olmayacaktır. Fazla pedal kullanıyorsanız dikkat etmeniz gereken şey gereksiz kablo bulundurmamak. Direncin büyük çoğunluğu jacktan değil kablodan gelir.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Şu adreste pancake olanlar için şöyle bir yorum gördüm Thoughts on pancake plugs

"These plugs are smaller and made to go on pedals as the signal has already been "bufferred" so it let's a smaller amount of tone through. If you go straight into your guitar with one of these it will basically strangle your tone as they are strictly for passing a pre-bufferred signal for maximum tone."


Tahmin ettiğim gibi tona bir etkisi varmış bu tarz plugların.
 
Geri
Üst