Gitar Seçimi (15.000 TL)

Merhabalar,
Elektro gitara yeni başlıyorum ve uzun bir süredir hevesle bakınıyorum. 15.000 TL'yi aşamam maalesef. HH ya da HSH kombinasyonlu gitar istiyorum arkadaşlar. Her türlü önerinize açığım. Bu bütçede 2 tane gitar deneme şansım oldu.

Jackson JS22 : Sert tonları iyi ama ben çok sert ton aramıyorum ve yumuşak tonlarda çok tatmin etmedi beni.

Ibanez RG421 : sanıyorum manyetiklerden biri paralel bağlıymış ve çok çeşitli ses verebiliyor kesinlikle hoşuma gitti. 2 gitarı da elime aldığımda çok rahat hissettim.

Ancak diğer modellerden haberim yok ve deneme şansım olmadı. Sizlerden öneri bekliyorum bütçeyi aşmayacak şekilde. Hepinize teşekkür ediyorum şimdiden.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Teşekkür ederim yatınız için. RG 421'e vasat demenizin sebebi nedir?
Belirttiğiniz markaların gitarlarına tek tek bakıcam. Sizin önericeğiniz belirli bir model var mıdır? Teşekkürler tekrardan.
 
Ikinci el düşünürsen bugün ilanlara bir adet prs se tremonti düşmüş. Bu gitar bahsettiğin iki gitardan da her anlamda üstündür. Fırsatın olursa denemeni tavsiye ederim.
Ilanla herhangi bir alakam yok.
 
Teşekkür ederim yatınız için. RG 421'e vasat demenizin sebebi nedir?
Belirttiğiniz markaların gitarlarına tek tek bakıcam. Sizin önericeğiniz belirli bir model var mıdır? Teşekkürler tekrardan.
tek tek model önermektense alırken nelere dikkat etmeli kısmına odaklan... 10 kişi sana 10 farklı gitar önerebilir sonuçta...
RG 421 zamanında iyi bir Japon modeliydi, 20 yıllık filandır en az... sonra Endonezya'ya kaydı üretim.. Ibanez Prestige (Japon) her zaman iyidir ama pahalıdır... Premium olanlar Kore veya Endonzya olabiliyor, oldukça iyidir ama kalan tüm Endo üretimleri (ki sayıca epey adet gördüm, denedim) genelde malzeme kalitesi ve işçilk olarak vasat buldum... elbette iyisi de denk gelebilir ama ben vakit kaybetmezdim onlarla... elbette bütçe önemli, şimdi sana Prestige önermem de anlamsız olur
 
Aslında ilk alacağın ikinci el olmalı.
En azından aynı fiyata satarsın.
İbanez'i alırsan yarı fiyatına alıcı bulamazsın.
İkinci elde yardımcı olabiliriz.
Beğendiğin gitarı kontrol ederiz.
Sorun yoksa alırsın.
İkinci el almaktan korkma.
Sonuçta birçok insan heves edip alıyor ve gitar öğrenmeye başlıyor.
Ama %80-90 bırakıyor.
Şuan sahibinden sitesinde 6.000 adet ikinci el elektro gitar satışta...
15.000 TL İbanezi alırsın, 5.000TL zor satarsın, sonra 30.000 TL gitarı ikinci elde 15.000 TL almaya çalışacaksın.
Şimdiden 30.000TL gitarı 15.000 TL almaya çalış...
 
Geri
Üst