PC varken niye Prosesör?

Sahne için şunu söyleyebilirim.
çoğu insan 5-6 ton kullanır, pop tarzı yapıyorsa 10-15 ton kullanır. Bu tonlarda genel klasik soundlardır. Prosesörde minik ayarlarla sahnenin büyüklüğüne, mixerin sounduna göre ayarlarsın. Büyük rahatlık. izleyen seni bilgisayarla sürekli uğraştığı görmek istemez. Evde tek başına takıl ama sahne deneysellikleri kaldırmıyor çünkü senin yakaladığın sounda uygun bass lazım, davul lazım veya klavye tonu lazım. Hepsi uyumlu olmalı...
 
M serisi macbooklar incecik tablet kıvamındalar zaten. Ona birde el kadar ses kartı almak zor değil
Macbook ince olmasına ince de fiyatı kalın birader, Norveç vatandaşı sandın sen heralde bizi :)

Ev için doğru, onlarca vst varken alternatif olarak prosesör gerçekten gereksiz, gecikme olayından önce oluşan ses ikisinde de dijital, yani analog bir kaynaktan dijitale çevrilmiyor amfi/mikrofon gibi, o yüzden gözümde Amplitube ile Headrush'ın zerre farkı yok. IR'lar artık iyice ele ayağa düştü zaten. Kullanmaya değer tek şey Kemper olabilir bu minvalde.

Sahne için ise Feasible'mı, tartışılır, aslında çalınan tarz ve şarkılara göre improvizasyon vs. yoksa midi kontrole de hiç gerek yok sahnede, bir DAW üzerinden otomasyon ile geçişler şunlar bunlar milimetrik şekilde ayarlanır. Ama herkes o yetiye, bilgiye veya pratikliğe sahip değil, veya mekan kıstasları oluyor, hepsinden önce duygusal engeller olabiliyor gibi :)
 
Geri
Üst