Thomann'dan Gitar Tavsiyeleri

Selamlar,

Öncelikle bu başlığı açma sebebim çoğunlukla Türkiye'den sipariş geçmeyecek, EU'ya git-gel yaparken alıp getiren/getirten arkadaşlar için öneri almaktır.
Türkiye'den sipariş verecekler için burayı es geçip, tüm vergilendirme ve evrak işleriyle alakalı oldukça aktif ve faydalı konu olan Thomann'dan Alışveriş 'a bakabilirsiniz.
Ama tabi ki 150€ altı öneriler de neden olmasın :)

Yeni başlayanlar için farklı farklı gitar tavsiyeleri başlıkları bulunmakta, bunların çoğu lokal mağazalardan öneriler. Bildiğiniz gibi ülkemizde her gitar, modeli bulmak pek mümkün olmuyor, bulunsa da fiyatları oldukça avantajsız olabiliyor.
Yılbaşında Avusturya'dan amcası memlekete gelen, iş/keyfi geziye İtalya'ya git-gel yapacak olan, bayram seyranda Almanya'dan kuzenleri tatile gelen arkadaşlara "gelmişken ne getireyim" diye bir soru geldiğinde radarımızda hali hazırda birkaç model gitar bulunması iyi olur diye düşündüm. Çünkü siteye girdiğinizde binlerce model arasında insan kendini kaybediyor.

Özellikle sitenin varlık sebebi olan Harley Benton'lar birçok kabul görmüş gitarların benzerlerini yapmakta. Bunlarla ilgili reklam amaçlı şişirilmiş videolar da mevcut, tam tersi durumu anlatmak isteyenler de. Burada video sitelerinden ve forumdaki çok değerli inceleme postlarından analiz yapıp, alacağımız riske kendimiz karar vermemiz gerekiyor.

Örneğin SE modellerinin bile 1000€'ya dayandığı PRS kasalarını 250€ bandında sizlere sunabiliyor. Gitarın özellik ve kalite konularında çok fazla detaya girmeyen, boş vakitlerinde stres atmak amaçlı şarkı/backing track üzerine çalan, aynı zamanda gitarının tipi/rengi de bir miktar istediği model'e benzesin diyenler için oldukça fazla seçenekler olduğunu görmekteyim.


(wilkinson bridge, kilitli burgu bile bazılarımıza lüks gelebilir :))

Yukarıda paylaştığım Thomann'dan alışveriş konusunda gün itibariyle 216 sayfalık bilgiler içerisinde oldukça hoş öneriler bulunmakta. Ana konusu farklı olan gönderiler içlerinde de güzel önerilere denk geldim. En azından bu önerileri tek başlık altında toplarsak, bilgiye erişimimiz daha hızlı ve kolay olabileceğini düşünmekteyim.


Herkese müzikli günler dilerim
 
Geri
Üst