Ekipman konusunda tecrübeliler buyursun lütfen

Bilgilendirme için teşekkürler. Peki ev için setup tavsiyeniz nedir? Kendi adıma kayıt vs yapmıyorum sadece çalıyorum. KRK marka iki referans monitörüm ve ses kartım var ancak birebir aynı gitarı kullansam da o youtube'da plug-in (neural dsp, tonex vs) inceleyen arkadaşların aldığı tonları almak mümkün olmuyor. Hi-gain tarafı yine bir nebze yakınlaşabiliyorsun ancak blues çaldığımda o güzel cranked tonlar gelmiyor.

Aşağıdaki sorulara bağlı yanıtlayabilirim.

- Ne kadar süredir çalıyorsun?
- Daha önce amfi, stompbox deneyimin var mı?

10 yıldır, son 3 yıldır da çocuktan arta kalan zamanlarda :)

Lambalı amfi olmadı komşulardan dolayı.
Amfi ve pedal deneyimi var, bi ara HX Stomp'u Boss Katana Power Amp'i ile denemişiliğim de var, şu an ikisini de sattım.
Son durumda IK Multimedia Axe I/O One ses kartı ve KRK referans monitörlerle devam ediyorum, bir de referans kulaklık var Beyerdynamic DT 770. Neural DSP, Helix Native, Tonex ile takılıyorum.

Esasında bu süre bir amfi ve ekipmanlardan istediğiniz tonu elde etmeniz için yeterli.
Duyduğunuz bir gitar tonunu ayarlayabilmeniz; sizin organik / analog deneyiminiz ile alakalıdır. Prossesör ve dijital işlemcili ekipmanlar ile vakit geçiren gitaristlerde bu sorunu yaşıyoruz. Bir gitar tonu ayarlamak için patch arayanlar bu işin yöntemini öğrenemiyor malesef.

Eğer bahsettiğiniz mix ması teknikleri ise; Kompresör kullanımı, stereo genişlik, EQ kullanımı, Paralel kompressör gibi... Doğru kullanımlarını öğrenip doğru sonuçlara ulaşabilmek zaman alır. Ses teknisyeni ve müzik teknolojileri uzmanı olarak sadece doğru EQ ve kompressör kullanımını öğrenebilmem belki 5 yılımı almıştır. Gitaristin alanı değildir. Her şeyde uzman olamazsınız. Amfinizden iyi bir ton alın, geri kanaını tonmaister / teknisyene bırakın.
 
Geri
Üst