Bir korku filmi hastası olarak,benim ilk sayacağım film kesinlikle kült bir tanesi olacak:EVIL DEAD...Bana göre çığır açmış bir filmdir ve özellikle ilkinde tırsıtıcı sahneler var fazlasıyla...(Gerçi ilk izlediğimde küçüktüm bayaa ondandır 🙂 ) İkincisinde komedi unsurlarına yer verilse de sağlam bir film bu da....
HALLOWEN ve SCREAM serilerinden hazetmem,eli bıçaklı sapık filmleri hep aynıdır ve keyif vermez bana...
Sayılacak çok film var gerçi ama,biraz son zamanlara gelirsek,en iyi korku filmlerinden biri de bence THE RİNG ...
Bir diğer hayal kırıklığını BLAİR CADISI 'nda yaşamıştım,beklediğimin çok altında bir filmdi,bir tek çadırdaki saldırma sahnesi etkileyici idi...
WHAT LIES BENEATH(gizli gerçek) de sıkı bir filmdi,gerilim dozu oldukça yüksekti...
SUSPIRIA ise bir klasik olarak kabul ediliyor ama bana sorarsanız beş para etmez bir filmdir...Dönemine göre insanlara rahatsız edici gelmiş olabilir ama filmin atmosferi ve işlenişi sıkıcı olduğu gibi,sonu da saçmaydı...
Ayrıca geçenlerde Stephen King eseri "IT" adlı filmi seyrettim... Rose red konağı faciası veya Sleeepwalkers eziyetinden sonra hala uslanmayıp bu filmi nasıl izledim diye kendime kızıyorum...Hayır aslında film fena gitmiyordu,çok büyük oranda sıksa da ve neredeyse hiç gerilme dahi yaratmasa da,"film nereye bağlanacak,olayların gerisinde ne var" şeklindeki sorular eşliğinde filme tahammül ediliyordu...Ama Allahım o ne saçma sondur!!O ne rezilliktir!!
Son olarak,çoğu kimse beğenmemiş olsa da,ben GAREZ'İ oldukça sıkı bulduğumu belirtmek isterim...Göstere göstere korkutmayı bence oldukça iyi yapan bir film...