Normalde hiç yazmak istemezdim ama rencide etmemek için isim vermeden olumsuz bir durumu aktarmak istiyorum.. bir arkadaşımın elektrogitara yeni başlayan oğluna özellikle "marshall" küçük bir amfi almak için sitede satan bir kaç arkadaşa ö.m. attım.. (bir arkadaşa da ibanez amfi için.. marshall olmazsa denemek istedim).. Bir arkadaşla 12 Kasım Cuma günü telefonda, görüp denemek koşuluyla amfinin durumuna göre, özellikle sitedeki açıklamalarına aynen uyuyorsa kesin alacağımı söyleyerek anlaştık.. hatta sordu, kesin alacak mısınız diye.. "yani amfiyi zaten biliyorum, sitede yazdıkların doğruysa ve tamiri vs yoksa kesin alıcam" dedim.. ama Cuma günü işim yoğun olduğu için Cumartesi, o da olmazsa ona uygun diğer bir zamanda deneyeceğimi söyledim, anlaşmaya vardık... (Bundan sonra benden haber bekleyen başka bir arkadaşa da mg15cdr amfisini maalesef almayacağımı, satabileceğini söyledim...ve maalesef satılmış.. ve yine maalesef bizim ufaklığa amfi buldum dedim ve mahçup oldum).. 13 Kasım Cumartesi öğle civarı arkadaşı 2 kere aradım, teli kapalıydı.. siteye baktım aktif mi diye, ilanına da amfinin satıldığını yazmış, beni kastettiğini düşündüm.. sonra kendisi beni aradı ve amfiyi Cuma günü başkasına sattığını söyledi. Sözleştiğimiz için acayip şaşırdım, nasıl filan dedimse de gayet normal yani adam satmış ve yapacak birşey kalmamış.. Önce yapacak birşey yok artık, hayırlısı vs dedim ama düşününce oldukça rahatsız oldum...
Site içinde hiç satış yapmadım ama bir kaç alet, gitar vs aldığım oldu.. ama mesleğim icabı ticareti bilirim, "söz uçar yazı kalır" lafı neden var çok çok iyi bilirim.. Öncelikle alışverişin çok basit bir kaç kuralını öğrenmemiş, söz vermenin ne olduğunu bilmeyen insanlarla bilmeden muhatap olmak durumundayız maalesef.. Arkadaşlar insanın sözünü tutamaması için "MÜCBİR SEBEB" gerekir, sözünden dönmesi içinse "DÖNEK" olması... insan lafını bilerek konuşursa, ne söz verdiğini bilir ve unutmaz, sonra da kıvırmak zorunda kalmaz, karşısındakini de zor durumda bırakmaz.. yok düsturu böyle olan tipler, ticareti bu sananlar varsa karşıma çıkmazsa iyi olur, kalbini kırarım..
serzenişimle vaktinizi aldıysam affola , kusuruma bakmayın