_KehaneTEmre_ demiş ki:2005 yapım Rg370dx Ibanezimin Floyd Rose kolunda bir problem var kurcaladım parçaladım çözemedim.Kol yuvaya herhangi birşey ile sabit degil.Yuva kola göre biraz dar ve yaylı gibi bir sisteme sahip.Kol eskiden içeri girince sıkışıyordu.Çıkması için güçlüce çekmek gerekliydi ama son 1 aydır rüzgar esse çıkıyor.Ayakta gitar çalarken sürekli düşüyor🙂 Tekrar nasıl sıkıştırabilcegim hakkında bilgi sahibi olan varmı arkadaşlar ?
gtrheros demiş ki:Eğer işaretle gösterdiğim vida tremolo sisteminizde varsa bantla sarmanıza da gerek yok. Hatta şöyle iddialı konuşayım o vidayı yeterince sert sıkarsanız kolu ne yerinden çıkarabilirsiniz ne sağa sola oynatabilirsiniz o kadarki sıkabilecek kontrol sağlıyor. Daha 1 hafta önce aynı sorunu olan bir arkadaşımın gitarını bu vida sayesinde çözmüştük. Şimdi kendisi de öğrendi çok mutlu. Başta çok kızmış kockoca ibanez ne biçim tremolo kolu yapmış rezalet diye.
engineer_of_creation demiş ki:gtrheros demiş ki:Eğer işaretle gösterdiğim vida tremolo sisteminizde varsa bantla sarmanıza da gerek yok. Hatta şöyle iddialı konuşayım o vidayı yeterince sert sıkarsanız kolu ne yerinden çıkarabilirsiniz ne sağa sola oynatabilirsiniz o kadarki sıkabilecek kontrol sağlıyor. Daha 1 hafta önce aynı sorunu olan bir arkadaşımın gitarını bu vida sayesinde çözmüştük. Şimdi kendisi de öğrendi çok mutlu. Başta çok kızmış kockoca ibanez ne biçim tremolo kolu yapmış rezalet diye.
ben de söz konusu vida yok 🙁 O nedenle;yeni bir tremolo unit(edge pro)alıncaya kadar benim favori çözümüm teflon bant olmak zorunda 😉
gtrheros demiş ki:Aşağıdaki resim temsili ama eğer köprün Edge III ise tam okun gösterdiği noktada aynen öyle bir vida var minik bir allen anahtarına ihtiyacın olacak. Köprüyü sökmeden tremolo kolunu bastırarak köprünün kıçını havaya kaldırırsan muhtemelen allenle o noktaya müdahele edebilirsin. Olmazsa telleri söküp yapabilirsin.
maniaq demiş ki:yanında bide roland microcube almayı düşünüyorum amfi olarak toplam ne kadara gelir???
hardal demiş ki:maniaq demiş ki:yanında bide roland microcube almayı düşünüyorum amfi olarak toplam ne kadara gelir???
Ant muzik yine kampanya başlatmış. Roland micro cuberler 110$+kdv den satıyorlar. 4 nisanda bitiyor kumpanya