yazılanları ya özellikle saptırmışsın yada anlamadan cevaplamışsın.İşin özünde İbanenzle cort karşılaştırılır ama gibsonla karşılaştırılmaz demen konuda dikkati çekmeye çalıştığım marka değerini inkar etmeye gene gelmiş. Pek tartışma içinde olmak istemiyorum ama görüyorumki bir kaç örnek vermem gerek gibi. Kastettiğimi yanlış anlayabilecekler olabileceğinden. Elimden sayısız gitar gecti. ve şu an bahsi gecen markanın her ikisinide sahip biriyim. x-6 ve ibanez reb beach kullanıyorum. bunun yanısıra gibson kasa bir sx ve washburn x-50 de var. Hepsinide severek aldım. özellikle sx alırken eşşein zikiyle kıyaslıyorsunuz dediğin gitarın 3 yıl boyunca kullandığım standart les paul ile ne kadar benzeşiyor oldugunu görünce hayretler içinde hemen köşeye attım. Objektif olarak test edersen bunu aklı başında herkes görecektir. Sustain olarak kullandığım reb beachten falan cok daha iyi bırak cortla kıyaslamayı.
Ammaa gel görki ne sahnede nede stüdyoda kalkıp ibanez reb beach harici gitarlarımı kullanmıyorum. (bazen yedekte götürüorum) Bu tamamen o gitarın istediğim teknik bazı degerleri karşılayabiliyor olması ve hepsinden çok şekliyle şemaliyle ve bana kendini bana ait ve özel hissettirmesiyle alakalı. Cortla kıyaslanabilir bir marka olarak gördüğün ibanez dünyada 7 tane elektro gitarı elekro gitar yapan tasarım göster dersen en az 2 modeliyle bu kıyaslamada yer alır.
Bu bilgi birikiminin ve emeğin sembolü olan marka logosu ise üstünde bulunan gitardan öte bir müşteri için satın alma sebebi olabilir ve bunda hiçbir kötü eleştirilecek taraf yok. Bilakis saygı var derim.O insan o marka ve sembolize ettiği şeylerle motive olup enstrüman çalmaya şevkleniyorsa bu salaklık değildir.
Takiyye yapmak dediğin konu bu foruma yazma sebebimdir zaten. bazı insanlar gördümki bazılarını ucuzu varken pahalısını alıp enayilik yapmakla suçlamış. ve gibson örneğide tam olarak buna cevaptır.
yorum yapmadan farklı sektörlerden 2 örnek daha. birisi oldukça içimizden. anahtar kelimeler şunlar. KOÇ,TOFAŞ KUŞ SERİSİ,DOBLO,FİAT,FERRARİ diğer anahtar kelimeler ise DATRON,TOSHİBA,İNTEL.
Kim ne ile mutluysa onla devam etsin ve entsrümanını sevsin neticede emeğimizin paramızın yattığı aletler.sağlıcakla kalın.