PreAmp ve Kabin Olayı ...

Preampi bir powerampe bağlamanız gerekir ki kabini sürecek güç olsun ortada. Problem şurada, preampi sisteme yollamak için yine araya bir poweramp ve kabin simülasyonu koymanız gerekiyor (Mooer Radar, Two Notes Torpedo gibi) veya preampiniz içinde bunlar da olmalı çeşitli prosesörlerde olduğu gibi.

Eğer simülasyon yoksa çıkışınızı bir splitter ile bölerek veya eşlenik 2 çıkış varsa birini poweramp - kabin yapıp diğer sinyal yolunu da aynı aletleri simüle eden cihazlara yönlendirerek hem kabin hem sistemde kullanabilirsiniz. Eğer bu simülasyon aletin içinden gerçekleşiyorsa, bu etkinin hangi çıkışlara etki ettiğini açıp kapatmanızı sağlayan bir switch olmalı aksi halde halihazırda kabinden geçmiş haldeki tonu tekrar kabine yollarsınız.

Şimdi gelelim diğer mevzuya, forumda doğrudan eleştirince kötü biz oluyoruz da, temel google aramasıyla veya basit routing videolarıyla rahatlıkla çözülebilecek bir derdi gelip buraya soruyorsunuz ve daha kullandığınız aleti yazmıyorsunuz. Preamp diye kullandığınız alet bir Mooer Ge300 gibi bir prosesör mü, yoksa Engl E530 gibi bir rack preamp mi? Veya hepsini geçtim burada varsayımsal olarak gitar üzerinden yürürken siz bir mikrofon preampinden mi bahsediyorsunuz?
 
Amt tubecake, ehx magnum44, sd powerstage gibi pedallarla düz analog setupınızı kabine girebilirsiniz...aynı sinyali sisteme yollarsanız kabinsiz çiğ ton gider, cab sim ile çözülür ama bence fuzuli kablo karmaşası...

Bu özelliğe sahip prosesör yoksa kovalamak bence gereksiz...
 
Geri
Üst