Abanoz Ağacı nereden bulunur?

Abanoz çok kuru iklimde uzun süre yağsız kalırsa çatlayabilir, evet. Sizin alacağınız klavye olarak ayrılmış ağaçlar zaten uygun şekilde kurutulmuş olacağı için fazladan sorun yaşamazsınız. Metal kadar sert olmaz ama sert olur; ancak, amaç sertlikse abanoz ilk ona dahi girmiyor, bilin isterim :)

Kendi adıma ben Brezilya cevizi diye de bilinen Ipe'yi çok severim. Dramatik desenler olmuyor ama taş gibi ağaç. Bir ara New York'taki Coney Island boardwalk yenilemesi sırasında sökülen iskele kalaslarını satmışlardı, hatta Musikraft oradan aldığı stoğu birkaç ay önce hala satıyordu.

Nedense garip bir önyargı var ama Richlite da bence çok iyi bir alternatif, hem ağaçtan çok daha stabil, hem rengi dümdüz siyah, hem de işlemesi kolay. Gibson LP Custom'larda bir dönem kullandılar ama insanlar 4 bin dolarlık gitarda Richlite klavye fikrine alışamadı. Yazık oldu bence.

Bu arada ağaç işinden anlarım dediğiniz için oraya girmiyorum ama gitarınızın mevcut klavyesini değiştirecekseniz vernik işinden de anlamanız gerekiyor çünkü gitarınıza baştan boya - vernik atmanız gerekecek. Tüm sapı baştan yapacaksanız o ayrı tabii.
Evet fretboard komple çıkacak, abanozla değişecek, inlay delikleri, fret yuvaları açılacak, binding değişecek, tekrar boyanacak, zımpara yapılacak, vernik su zımparası, polishing.. Ne tür bir vernik kullanacağımı ve yöntemini henüz netleştirmedim (Fırça, tabanca) ama kararlıyım. Sadece sapı değil, gövdeyi de değiştireceğim.
 
Geri
Üst