USB Ses Kartı Önerisi

Merhaba,

M-Audio Fast-Track II model bir ses kartım var ve bu ses kartıyla 12 yıl önceki bilgisayarımla latency problemi yaşamıyorken, bu yıl satın aldığım bilgisayarımla büyük bir latency problemi yaşıyorum.
Bilgisayarımın özellikleri : 12th gen İ5 (12500h) 2.50 GHz, 8 GB, 64 bit işletim sistemi, Win 11

Sorun ses kartımın eskiliğinden kaynaklanıyorsa yeni bir ses kartı alacağım. Cakewalk, guitar rig, amplitube programlarının üçüyle de aynı sorunu yaşıyorum.

Yaşım ve hayat gailem gereği bu minvaldeki teknolojik gelişmeleri yakinen takip edemiyorum ama takıldığım yerde siz dostlarımın desteğiyle çağı yakalıyorum :)

Belki bir fikir derdime derman olur, şimdiden kıymetli yorumlarınız için teşekkür ederim.
 
Zamanında Fast track 2 ile ben de sorun yaşamıştım. Yeni bir ses kartı almanız gerekirse giriş-çıkış sayısını da göz önünde bulundurarak fiyat-performans ürünü olarak Focusrite 2i2 Gen 3 (ya da ben 4) ya da Presonus 24c önerebilirim. Audient id14 ve SSL 2, SSL 2+ ise bir üst segment ses kartları.
 
Ses kartınızın mevcut driver'ı Win11'e uyumlu değildir. M Audio zaten eski kartlarına belli bir tarihten sonra driver desteğini kesiyor. Dolayısıyla kartınızı güncel bir ses kartı ile değişmeniz en mantıklı çözüm olur bence.
 
Ben hala 12400F i5 işlemcim ve win11 sistemimde bu kartı kullanıyorum (Eski driverlarla kullanıyorum)., bazen usb port seçiyor, onun dışında yukarıda belirtildiği gibi buffer sayısını arttırınca bir sorun çıkartmıyor. Ömrünü tamamlayınca herhalde ben de Focusrite bakarım, size de tavsiye ederim.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Sizlerin de yönlendirmeleri sayesinde Focusrite Scarlett Solo Gen 4 modelinde karar kıldm ve video incelemeleri akabinde aklıma yattı, sipariş verdim. Sadece tek gitar kaydı için kullanacağımdan 2i2 yerine solo modelini tercih ettim. Tekrar teşekkürler.

 
Geri
Üst