turkrock.com

taka
taka
Ne elde etmek istiyorsun?
rockstar orhan
rockstar orhan
şöyle; 2 yıldır nova system kullanıyorum. genelde beste yapma işine, kompozisyona yoğunlaştığımdan ton 2. planda kalıyordu hep. dolgun, sahnede ve kayıtta idare edecek pek karakteristik olmayan dolgun tonlarla idare ediyordum. şimdi daha karakteristik imza bir sound arayışına girdim diyebilirim kendi çapımda. baktığım pedallar ve gitarlar hep en düz ve güzel sesi verebilecek pedallar oluyordu hep.
rockstar orhan
rockstar orhan
örneğin prs bir gitar ve bogner ecstasy red overdrive pedal (yani gitar gibi gitar ve pedal gibi pedal (hatta amfi gibi)) ama şimdi el yapımı bir telecaster ile çalma planım var üzerinede karakteristik bir overdrive pedalı istiyorum. özellik bakımından modern tonlara yakın cleanlerde sıcaklık hissini verecek çok çok hi gain olmasa da hi gain'e yaklaşabilecek bir pedal düşünüyorum.
rockstar orhan
rockstar orhan
amfinin clean'ini canlandırmak için daha vintage bir overdrive pedalı alıp önünce biraz hi gain'e yakın dolu dolu bir overdrive pedalı koyma düşüncem de var. örneğin; blackheart dh (amfi) - joyo vintage overdrive - MXR ZW-44 Wylde Overdrive gibi. ne yazdım be : ))
ervin
ervin
Flux five al her yola gider.
hackeiommi
hackeiommi
Emre selam. Doğru mu anlıyorum acaba diye soruyorum: Amfinin cleanini canladırmak derken, daha 60'lar 70'ler tarzı, drivesız, tertemiz bir clean ton almaktan mı bahsediyorsun? Yoksa hafif kırık, kirli, az overdrivelı bir clean tondan mı?
rockstar orhan
rockstar orhan
@hackeiommi selamlar hakan hocam. kesinlikle ikincisi. hafif kırık, kirli, az overdrivelı bir clean ton. @ervin inceleyeceğim. teşekkürler tavsiye için.
hackeiommi
hackeiommi
Sahne durumunu da göz önüne alarak yazıyorum. Eğer ikinci tip clean ton kullanıyorsan, onu amfiden ayarlaman da mümkün aslında. Arada tertemiz cleane geçiyorsan çok basit bir yöntem kullanır; gitardan potansı kısarsın, bir pedal masrafından yırtarsın. Signature drive olayı için de pahalıdır ama, bir Okko Diablo'yu incele derim.
taka
taka
Az çok anladım sanırım ne istediğini. Adam gibi gitar ve adam gibi ampli her zaman ilk öncelik olmalı. Eğer gaini ampliden alabilirsen drive pedallarına çok bakmazsın bile. Hi gain elde etme konusu tek pedalla olacak bir şey de değil. İlla pedal dersen Bogner serisine bakınmanı tavsiye ederim.
rockstar orhan
rockstar orhan
@hackeiommi @taka iyi ki yazmışım buraya derdimi. aslında doğru diyorsunuz amfiyi de işin içine katmayı denesem fena olmaz. amfim tek kanal blackheart handsome devil 15. clean sound'u gayet sıcak ve istediğim tonlara kesinlikle yaklaşıyor gain'i açınca (hafif kirli ton).
rockstar orhan
rockstar orhan
okko'yu görmüştüm inceleyeceğim. bogner serisini de biliyor ve seviyorum fakat o da çok düz çok olması gerektiği gibi geliyor, karakteristik gelmiyor.
hackeiommi
hackeiommi
Diablo gaini açtıkça agresifleşir, belki dist. aldırmayabilir. Bir TS tabanlı pedal bir de Okko kurtarabilir. Tabii bir de amfinin sesini açtıkça sert olan pedalın ayarları ile oynama meselesi ortaya çıkıyor. Lambalı amfide kısık seste bu tip pedallarla ayar yapmak genelde kolay da, ses açıldıkça olabilecek gereksiz kompresyondan kurtulmak için pedalda ayarları yeniden yapmak gerekebiliyor.
rockstar orhan
rockstar orhan
aynen hakan hocam beni korkutan da volume dengesi durumu. oluşabilecek çatırtı patırtı feedback. biraz ince elemem gerekiyor o yüzden.
hackeiommi
hackeiommi
Feedback'e sahnede karşı bir konum, duracağın bir nokta belirleyebilirsin. Çatırtı patırtı da biraz bu işlerin fıtratı. Hele single manyetik kullanıyorsan :)
rockstar orhan
rockstar orhan
: )) aynen. okko diablo'ya bakıyorum şu an. biraz daha inceleyeyim bakalım.
hackeiommi
hackeiommi
Fena GAS yapar dikkat et :) Kolay gelsin :)
Geri
Üst