Sizce Yeni Gitar Mı Modifiye Mi

Jackson dk2mq gitarım var 1 yıllık. Tertemiz.
20150523_114548.jpg
sizce modifiye mi etmeliyim satıp yenisi mi farklı bi model. Metal ve türevleri için. Jackson seviyorum gitarımıda seviyorum ama tatmin etmeyen birseyler var
 

Dosyalar

  • 20150523_114529.jpg
    20150523_114529.jpg
    142.6 KB · Gösterim: 426
Gitarda JB ve 59 ikilisi olması lazım. Gayet güzel olan ve çok spesifik bir şeyler aramıyorsanız ömür boyu götürecek manyetiklerdir. Başka gitar seçecekseniz ve yine Jackson olacak ise ağaç seçeneği olarak kızılağaç dışında olan modeller genelde custom made gördüğüm kadarıyla. Bu yüzden aşağıdaki videoya bir bakmanızı öneriyorum. Spesifik sesten ne demek istediğimi daha iyi anlatıyor.



Tabi sizi tatmin etmeyen şey amfiniz de olabilir. Çalınabilirliği gitardan daha fazla etkilediğini kesin olarak söyleyebilirim.

Edit: İlk koyduğum videoyu ikinciyle karıştırarak koymuşum :D İkinci daha iyi karşılastırma, ama ilki de iyiymiş.
 
Son düzenleme:
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Amfi mecburiyetten micro cube ama blackstar amfi alcam . dayım ingilterede eylulde geliyo nazgul ve sustainc getirtcem nasıl?
 
Lambalı Blackstar alacaksan önce ondaki performansına bir bak. Yeterli gelmezse manyetik değiştirmeyi düşün.
Aktif manyetik iyidir, hoştur. Dayın seni seviyorsa EMG ve Seymour Duncan Blackouts set getirt tedbir olarak.
 
Hayirda baslamisken tam modifiye olsunm:) lisansliya laf eden oldu da:)
Onu diyen önce okuma yazma öğrensin. Zaten gitarın üzerindeki orjinal floyd rose. Meksika üretimi DK2'lerde artık orjinal floyd rose var ve resimde de zaten net bir şekilde görülüyor.
Bu gitarla da metal çalınmazsa hiçbirşeyle çalınmaz.
Olay manyetik vs. değil. Olay maymun iştahlılık ve beraberinde çalışmak yerine sıkılmak. Elindeki gitarı yıllarca hayal edip tekel bayisinde günde 14 saat çalışıp para biriktirerek almaya çalışanlar var. Bunu gerçekten iyice bir düşünürsen ve muhasebe edersen olay çözülür ;)
 
Bu gitardan yeni gitara geçmek yerine bence bir süre bekleyip 'çok sağlam' bir gitara geçmek daha mantıklı. Diğer gitarlar ara geçiş gitarları olacak çünkü. Gitarını da seviyorsan modifikasyon işe yarayabilir. Manyetik açısından Suhr Doug Aldrich sete bir göz at derim. Marka suhr olunca metal olmaz sanılıyor ama çok fena bir manyetik :)[Ona yakın özelliklerde bir manyetik seti kullanıyorum] Özellikle yüksek gainlerde tellerin birbirine karışması konusunda çok başarılı bir manyetik seti olduğunu düşünüyorum. Ki bu tarz gitarlarda bu olay ağacın ve yapılış şekli itibarı ile çok yaygın. Yüksek gainlerde bu sorunun önüne geçmiş de olursun böylelikle.

Şunu da eklemek isterim. Metal sound' u manyetikten çok amfi ve tonlama ile alakalı. Tonlama, kayıt, mix konusunda da metal müzik alanında kendini geliştirirsen kafandaki sound' a çok daha rahat ulaşırsın kayıtlarda vs.

O nedenle modifiyeye aşırı yüklenmek yerine güzel bir amfi edinebilirsin. Blackstar ht metal serileri bu anlamda "müthiş!".

Köprü vs olayına ille de gireyim diyorsan, gitarını satacağın zaman stok manyetik ve stok köprüsü ile satışını gerçekleştirip minimum zarar edebilirsin ancak körpü işine girmeni tavsiye etmiyorum. İlla gireceksen de gotoh öneririm fiyat/performans açısından.

*Çok belli olmuyor ama, bizzat karşılaştırdım blackouts, emg yi fena dövüyor [Aktif manyetik tavsiye etmiyorum uzun süre kullanmış biri olarak, tonun tek düzeliği bir süre sonra sıkıcı ve kapalı gelmeye başlayacak çünkü]

Editli Not : Bunların hepsi, takık bir Jackson'cı tavsiyesi olup, test edilip onaylanmış neticelerdir. Ben olsam gitara hiç karışmadan doğrudan ht5 metal+maxon od808 ile işi çözerdim. ---> Ondan sonra, "gerekirse" manyetik işine girişirdim.
 
Arkadaşlar çok güzel açıklamış, ben de kabasını yapayım:) microcube amfi değil aslında, avuçiçi kadar hoparlöre bağlı bir prosesör:) köprüde JB takılı güzel bir jackson'un var, nazgul sustainiac falan sakin ol hoca:) önce düzgün bir amfiye para harcayıp sonucu orda bir gör
 
Geri
Üst