Akg Perception 420?rode Nt2a?veya Önerebileceğiniz Modeller.

Merhaba arkadaşlar vokal ve gitar kaydetmek için mikrofon önerilerinizi istiyorum.akg ve rode arasında kararsızım.ama içimden bir ses akg al diyor.sizlerinde görüşlerini almak istedim bunlar haricinde önerebileceğiniz başka mikrofonlarda olabilir.rode nt2a ve akg perception 220 ve 420 arasında çok kaldım önerilerinizi bekliyorum.saygılar.
 
Akg (fiyatlarından dolayı yurtdışından aldığınızı) veya Rode (nerden aldığınız farketmeksizin) aldığınızı düşünürsem.
Bence tercih Nt2-a olmalı. Neden? sorusuna şöyle bi cevap verebilirim;
Akg ''P'' serisinin karakteri Nt2-a'ya kıyasla tiz karakterli, bu sebepten ötürü kulağa oldukça canlı geliyor fakat bi o kadarda makyajlı.
Rode Nt2-a ise flat karaktere daha yakın, daha az makyajlı.
Bu yüzden tiz karaktere sahip her ses kaynağında, Akg ''P'' serisi bir mikrofon ile sibilans problemi yaşamanız kaçınılmaz oluyor.
Rode Nt2-a ise hamal gibi mikrofon. Ne iş yaparsanız yapın banamısın demez.
Biraz parlaklık ve canlılık problemi olabiliyor nt2-a 'da ama ufak EQ ayarlarıyla bunu düzenlemeniz, bi sibilansı yok etmekden daha kolay.

Bunların bi arada olduğu ürün ise bana göre (her işe uygun) Rode K2 veya (vokal ve seslendirme ağırlıklı işler için) Rode NTK .
Bunlar şahsi görüşümdür.
Ayrıca son olarak halen devam ediyor ise bu özellik, Rode mikrofonlar 10 yıl garantili olarak satılır.

Ayrıca yurtdışından '' Audio Technica '' ürünlerine de göz atmanızı öneririm.
 
+1
Rode'lar daha midrange karakterli de olsa üstteki mesajda belirtildiği gibi sibiliant (S,Ç,Z gibi harflerin olduğunda fazla duyularak ıslıksı bir ses oluşturması) sorunlarına daha az neden oluyor. akg'nin c214 modelini bi süre kullandım, denildiği gibi oldukça tiz mikrofonlar, rode'lar daha çok neumann'ların karakterinde, fiyatları da oldukça uygun, shockmount'lu ve pop filtreli-kablolu olan 10.yıl paketini alırsanız çok tasarruflu olur. K2 de oldukça beğenilen bir mikrofon ama biraz daah pahalıdır nt2a'dan. alternatif olarak sE'lere de bakmanızı tavsiye ederim, şu an sE z3300a kullanıyorum, dehşet bir mikrofon :) Neumann u87 alabilene kadar da değiştireceğimi pek sanmıyorum.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
yardımcı olduğunuz için çok teşekkürler.Bu açıdan pek bakmamıştım açıkçası.rode nt2 a akustik gitar kayıtlarında çok mid karakterli geldi bana akg ler ise daha dengeli gibi bu konuda.nedendir bilmiyorum ama akg sanki bi basamak daha üstteymiş gibi gözüküyo ya da beni aldatıyo.mikrofon seçmek gerçekten zor bir iş :)
 
yardımcı olduğunuz için çok teşekkürler.Bu açıdan pek bakmamıştım açıkçası.rode nt2 a akustik gitar kayıtlarında çok mid karakterli geldi bana akg ler ise daha dengeli gibi bu konuda.nedendir bilmiyorum ama akg sanki bi basamak daha üstteymiş gibi gözüküyo ya da beni aldatıyo.mikrofon seçmek gerçekten zor bir iş :)
Mikrofon seçimi gerçekten de çok zordur, enstrumandan enstrumana, vokalden vokale çok değişkenlik gösteriyor kayıt karakterleri. akg'lerin tizleri oldukça parlak, akustik gitarda sorun yaratmayabilir bu karakter ama bağlama, mandolin, buzuki gibi daha etnik karakterde solo çalgı kaydetmeye kalktığınızda, bu parlaklık sert ve sevimsiz tınılara neden olabilir. akg alacaksanız da flat bi modeli olan c414 xls ' yi almanızı tavsiye ederim, piyasa standardı güzel bi mikrofondur, akg'ler genel olarak renksiz, parlak ve soğuk karakterdeler, neumann'lar daha warm yani sıcak diye tabir ettiğimiz bass ve low-mid bölgede daha belirgin varlık gösteren yapıdalar. ben de ilerleyen süreçte neumann alacağım için çok araştırıyorum. youtube'da bolca karşılaştırma var, referans monitörle dinleyip karar verebilirsiniz. örneğin bu kayıtta size hangisinin tonu daha çok hitap ediyor ?


 
Geri
Üst